Çavuşoğlu: PKK neyse YPG odur! Ya silah bırakacaklar ya da temizleyeceğiz

Bakan Çavuşoğlu, partisince Erdem Bayazıd Kültür Merkezi’nde düzenlenen \'Kepez İlçe Başkanlığı Mahalle Danışma Meclisi\' toplantısına katıldı.

13.02.2016, Cts - 19:07

Çavuşoğlu: PKK neyse YPG odur! Ya silah bırakacaklar ya da temizleyeceğiz
Haberi Paylaş

Ülkenin tüm sorunlarını bir bir çözmek için yola çıktıklarını belirten Türk Bakan Çavuşoğlu, “Çok cesur adımlar attık. İçeride ve dışarıda bu birilerini rahatsız etti. Bazıları memnun oldu. Kimin rahatsız olup olmadığı bizim için önemli. Millet attığımız bir adımdan rahatsız olursa biz hatamızı da düzeltiriz. 7 Haziran’dan 1 Kasım’a giden süreçte olduğu gibi. Ama ülkenin önündeki en büyük engellerden biriside Türkiye’nin 30 yıldır baş etmeye çalıştığı terör belasıydı. Bu konuda her yöntemi denedik iyi niyeti de gösterdik siyasi adımları da attık, risk aldık, ama terör örgütü bu iyi niyetimizi kötüye kullandı. Suistimal etti. Silahı bırakmak yerine şehirlerimizi terörize etmeye başladı. Silah yığınağı haline getirmeye başladı. Sonuna kadar gideceğiz demiştik. ‘Sonuna kadar temizleyeceğiz’ demiştik. ‘AK Parti oy almak için bunu yapıyor, seçimden sonrada tüm dünya gördü şehirlerden temizliyoruz. Ya silahı bırakacaklar sonuna kadar, ya da temizleyeceğiz Cizre’de olduğu gibi. Tertemiz edeceğiz” dedi.

Terör örgütlerinin insanlığın baş düşmanı olduğunu açıklayan Bakan Çavuşoğlu,“İnandığımız tüm değerlerin düşmanıdır. PKK zaten Kürt kardeşlerimizin de tüm inançlarının düşmanı. Onlar Marksist, leninist ataist bir Kürt nesli istiyorlar. Kürt kardeşlerimiz dindardır, gelenekleri vardır, misafirperverdir. PKK bundan rahatsız. Suriye’de de onların kolu olan YPG de diğer Kürtlere zulüm ediyor. Onlarda bize yalvarıyor bunların merhametine bizi bırakmayın diye. PKK neyse YPG odur. Başka terör örgütleriyle mücadelede PKK’yi,YPG’yi ortak gibi görenler terör örgütüyle iç içe olanlar bunun bedelini öder çünkü o yılan gelir sizi de sokar. Türkiye Cumhuriyeti hiçbir zaman terör örgütünün yanında olmamıştır. IŞİDde terör örgütüdür, El Nüsra da, PKK’de DHKP’de terör örgütüdür. Eline silah alıp insanları öldürenlerin hepsi terör örgütüdür, hepsiyle mücadele etmek gerekiyor. Suriye’de gözyaşını durdurmak için çaba sarfediyoruz. Münih’te bir anlaşma yaptık. Bildiri kabul ettik. Önce çatışmaların durdurulması hedefimiz. Orada Esad rejimi sadece kimyasal silahlarla değil İran ve Rusların desteğiyle kuşattıkları şehirlerdeki insanları açlığa terk ediyor. Bırakın Müslüman olmayı vicdanı olan bir insan kadınları çocukları açlığa terk edip öldürebilir mi?. Bunu 1932’de Sovyetler Birliği’nde gördük. Suriye’ye bu kuşatmaları kaldırıp insani yardımları ulaştırmak için çalışıyoruz” dedi.

Türkiyesiz Suriye ilgili karar alınamayacağını kaydeden Bakan Çavuşoğlu, “Bugüne kadar tüm tespitlerimiz olumlu olumsuz ortaya çıktı. Olumlu yöndeki tespitlerimizin bu şekilde gerçekleşmesinden memnunuz. Ama 5 sene önce ortaya koyduğumuz terör örgütleriyle ilgili Esad’ın zulmüyle ilgili tespitlerimizin gerçekleşmesinden memnun değiliz. Bu insanlık dramı. Gizli ajandamız yok. Suriye ve Irak’ın toprak bütünlüğünü bizden daha fazla savunan yok. Tüm insanlık için gece gündüz çalışıyoruz. Ülkenin menfaatlerini savunmak için gece gündüz çalışıyoruz. Türk bayrağını dünyanın her yerinde dalgalandırmak için koşturuyoruz.\"

Nerina Azad
Bu haber toplam: 7109 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:12:17:21
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x