The Times, Kürt Kadın Komutan Rojda Felat’ı manşetine taşıdı

YPG’li kadın komutanın yönettiği Rakka’nın Kuzeyini Kurtarma Operasyonu, dünyanın dikkatini çekiyor. İngiliz The Times gazetesi,15 bin QSD savaşçısının katıldığı operasyonu yöneten Kürd kadın komutan Rojda Felat’ı manşetine taşıdı.

28.05.2016, Cts - 22:20

The Times, Kürt Kadın Komutan Rojda Felat’ı manşetine taşıdı
Haberi Paylaş

The Times’de yer alan habere göre Rojda Felat, üç yıldır cihatçılarla mücadele eden otuzlu yaşlarında bir Kürd kadını ve Rakka’nın kuzeyinde IŞİD’e karşı düzenlenen operasyonun ortak komutanı .

The Times Rojda Felatı şöyle tanımlıyor: ‘’O, Demokratik Suriye Güçleri (QSD) bayrağı altında, ABD özel kuvvetleri ve koalisyon uçakları tarafından desteklenen 15.000 Kürd ve Arap savaşçının komutanı.’’

Gazete, QSD Komutanı Rojda Felat’ın, \"Benim temel amacım, hem Kürd hem de Suriye kadınının özgürleşmesi yolunda bir rol oynamak\" sözlerini alıntılayarak, Felat’ın, ‘IŞİD’in eline geçmemek için kendini patlatan Arîn Mîrxan’ı rol model aldığını’ kaydediyor.

Haberde, Komutan Rojda’nın arkadaşlarından birinin, “Çok sayıda Kürd kadını, IŞİD’e karşı kanlarının son damlasına kadar savaşmaya ant içtiler’’ sözleri aktarılıyor.

Bazı kaynaklar, IŞİD’e karşı 10 bin Kürd kadınının savaştığını ve kadın savaşçılarının bir kısmının erkek savaşçılarla birlikte, bir kısmının ise kendi kadın birliklerinde savaştığını kaydediyor.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 28383 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:01:39:10
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x