Türkiye'nin YPG saldırısına QSD'den tepki

Demokratik Suriye Güçleri komutanlarından Ebu Ömer, \'Türkiye sınırdan bize havan topları ve roketlerle saldırıyor. Saldırılar devam ederse biz de karşılık vereceğiz\' dedi.

13.02.2016, Cts - 16:39

Türkiye'nin YPG saldırısına QSD'den tepki
Haberi Paylaş

Sputnik\'te yer alan Hikmet Durgun imzalı haberde, Demokratik Suriye Güçleri Azez komutanlarından Ebu Ömer, Türkiye’nin bugün 16:30 sularında sınırdan kendilerine havan topları ve füzelerle vurduğunu anlattı: \"Türkiye bugün sınırdan Azez’e bağlı Tınıp ile Mevki köyünde konuşlu bulunan güçlerimize havan topları ve roketlerle saldırdı. Uçak bombardımanı ile saldırmadı. Havan topları ve füze saldırısı sonucu güçlerimizden ölü ve yaralı yok ama maddi kayıp var. Roketlerin düştüğü yerde yanıklar ve çukurlar oluşuyor. Yapılan saldırılara karşılık vermedik ama saldırılar sürerse biz de karşılık vereceğiz. Türkiye’nin saldırı yaptığı bölgede YPG güçleri yoktur. Sadece biz varız. Saldırıya ilişkin şimdi toplantı yapıyoruz. İleriki saatlerde saldırıyla ilgili kamuoyuna bir açıklama yapacağız.”

AFP: Minnak Üssündeki Ypg Hedefleri Bombalanıyor

Öte yandan AFP ajansına konuşan bir YPG sözcüsü, Halep\'in kuzeyinde yer alan ve önceki gün militanlardan temizlenen Minak Askeri Hava Üssü\'ndeki YPG hedeflerinin bombalandığını söyledi. Yine AFP\'ye göre PYD, Twitter hesabından yaptığı Arapça paylaşımda da aynı bilgiyi verdi.

Kuzey Kürdistan'ın yasaklı ilçelerine kentsel dönüşüm Kuzey Kürdistan'ın yasaklı ilçelerine kentsel dönüşüm
Nerina Azad
Bu haber toplam: 12634 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:18:59:34
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x