YPG ile IŞİD arasında takas

Rakka kenti yakınlarındaki Suluk kasabasında, YPG ile IŞİD esir takası gerçekleştirdi. Esir takasıyla YPG IŞİD’e 14 IŞİD üyesini verirken, IŞİD de YPG’ye elinde tuttuğu 14 sivili teslim etti.

26.09.2016, Pts - 10:48

YPG ile IŞİD arasında takas
Haberi Paylaş

Sputnik Türkiye\'den Hikmet Durgun\'un YPG kaynaklarına dayandırdığı haberine göre YPG uzun bir süredir IŞİD’in elinde olan 14 sivili almak için bazı Arap aşiretleri aracılığıyla IŞİD ile temasa geçti. IŞİD ile takasa hazır olduğu haberini gönderen YPG, esir tuttuğu IŞİD üyelerinin listesini gönderdi. IŞİD de elinde tuttuğu siviller ile YPG ve Demokratik Suriye Güçleri üyesi savaşçıların listesini gönderdi. Listeler üzerinde anlaşma olunca, iki taraf arasında esir takası gerçekleştirildi.

Takas olayı geçtiğimiz cumartesi günü sabah saatlerinde Rakka ile Kobani arasında YPG’nin elindeki Suluk kasabasında gerçekleşti. Takas sonucunda IŞİD uzun zamandır elinde tuttuğu 2’si Arap 14 sivili YPG’ye teslim ederken, YPG ise Menbic ve Haseke bölgesinde esir aldığı IŞİD üyesi ve ona yakın olan 14 kişiyi IŞİD’e teslim etti. IŞİD’in serbest bıraktığı 14 kişi Menbiç ve Kobani\'nin güneyinde daha önce IŞİD tarafından esir alınmıştı.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 10443 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:11:47:27
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x