YPG Kobanê’de 2 IŞİD’liyi yakaladı

YPG Basın Merkezi, Kobanê\'nin güneyindeki Mezra Sofi bölgesinde 2 IŞİD üyesinin yakalandığını belirtti. Basın Merkezi ayrıca Hesekê kentinde de Eziziye mahallesinin kurtarıldığını duyurdu.

30.06.2015, Sal - 14:02

YPG Kobanê’de 2 IŞİD’liyi yakaladı
Haberi Paylaş
YPG Basın Merkezi, Kobanê’nin güneyindeki Mezra Sofi bölgesinde 2 IŞİD üyesinin yakalandığını belirtti. Basın Merkezi ayrıca Hesekê kentinde de Eziziye mahallesinin kurtarıldığını duyurdu.

YPG Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamada, dün Kobanê’nin güneyinde bulunan Mezra Sofi bölgesinde yeni bir operasyon düzenlendiği ve operasyonda 2 IŞİD üyesinin sağ olarak yakalandığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca 27 Haziran günü Kobanê’nin batısında düzenlenen operasyon esnasında yaralanan 1 YPG savaşçısının tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştüğü ifade edildi.

Hesekê’deki çatışmalara da değinilen açıklamada, Hesekê’nin Eziziye mahallesi ve çevresinin dün gece düzenlenen operasyonlar ardından IŞİD’den temizlendiği belirtilerek, ”Arama faaliyetleri sonucunda güçlerimiz çetelere ait 1 adet 60 mm’lik havan, 6 adet kalaşnikof, 2 sandık kalaşnikof mermisi, 4 adet raxt, 1 adet B7 roketatar ve 2 adet tabanca ele geçirmiştir.“ denildi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 4296 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:08:47:56
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x