YPG'den flaş Menbic hamlesi

Reuters, YPG\'nin Menbic\'deki savunma hatlarını güçlendirmek için bölgeye silah ve personel takviyesi yaptığını duyurdu.

29.08.2016, Pts - 06:13

YPG'den flaş Menbic hamlesi
Haberi Paylaş

Reuters, Türk güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde YPG\'nin Menbic\'deki savunma hatlarını güçlendirmek için bölgeye silah ve personel takviyesi yaptığını duyurdu.

Türk kaynaklar, dün Nusaybin-Mürşitpınar arasında kalan Suriye sınır bölgesinde çok sayıda silah, araç, malzeme ve personel yüklü TIR\'ların ve minibüslerin doğudan batıya doğru intikal halinde olduğunun belirlendiğini öne sürerek, Cerablus bölgesindeki gelişmeler dikkate alındığında YPG\'nin Menbic\'i takviye amacına yönelik olarak yapıldığının görüldüğünü iddia etti.

Reuters\'ın dün geçtiği haberde, Türkiye\'nin desteğiyle Cerablus’a operasyon düzenleyen Özgür Suriye Ordusu’nun bundan sonraki hedefinin Menbic olduğu öne sürülmüştü.

Habere göre; Cerablus harekatında Türkiye’nin birlikte hareket ettiği ÖSO bileşenlerinden Sultan Murat Tümeni’nin komutanı, Cerablus\'tan sonraki hedeflerinin Menbic olduğunu söylemişti.

Omurgasını Halk Savunma Birlikleri\'nin (YPG) oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri (QSD) bünyesindeki Menbic Askeri Meclisi, 13 Ağustos’ta kenti IŞİD\'den kurtararak tamamen kontrol altına almış ve ve 18 Ağustos tarihinde kentin idaresini sivil yönetime devretmişti.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 33237 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:06:08:14
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x