120 Aşiret toplantısında PKK'ye ülkeyi terk etmesi çağrısında bulunuldu

Kuzey Kürdistan\'ın Şırnak kentinde bir araya gelen, korucubaşları, aşiret ve sivil toplum kuruluşu üyelerinden oluşan 120 kişi, bölgede huzur ortamının sağlanması için PKK’ye ülkeyi terk etme çağrısı yaptı.

01.09.2015, Sal - 21:40

120 Aşiret toplantısında PKK'ye ülkeyi terk etmesi çağrısında bulunuldu
Haberi Paylaş

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde bir araya gelen Mardin, Diyarbakır, Şırnak, Batman, Bitlis, Van, Bingöl, Hakkari, Gaziantep, Şanlıurfa, Muş ve Siirt\'teki aralarında bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de yer aldığı kanaat önderleri, ortak basın açıklaması yaptı.

Grup adına konuşan korucubaşı Alihan Babat, 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle çağrıda bulunduklarını söyledi.

Geçmişte yaşanan tecrübenin, silah ve şiddetle hiçbir yere varılamayacağını, kan dökmenin hiçbir sorunun çözümü olmadığını defalarca gösterdiğini söyleyen Babat, Çözüm Süreci\'nin can kayıplarının önüne geçileceğine ve barışın sağlanacağına dair umutları büyüttüğünü ifade etti.

‘Silah miadını doldurdu’

Babat, “Yaşadığımız 30 yıllık tecrübe silahın miadını doldurduğunu, acı ve gözyaşından başka silahla elde edebilecek bir kazanım olmadığını hepimize öğretti” diye konuştu.

Genel seçim sonrası başlayan çatışma ortamının bölge insanının barış ve demokrasi beklentisini zedelediğini söyleyen Babat, “7 Haziran sonrasında silahların yeniden devreye girmesinin makul bir izahı yoktur” dedi.

Babat, “Kardeş kavgasının sona ermesi ve barışın yeniden tesis edilmesi için silahlı örgüt mensuplarının şiddete son vermesini ve ivedilikle ülkemizi terk etmelerini istiyoruz” dedi.

‘Bölgemizin silaha değil, barışa ihtiyacı var’

“Mevcut sorunlarımızın çözümünde silahın bir yöntem olmadığını, siyaset dışında silah ve şiddetle elde edilecek bir kazanımın bulunmadığını düşünmekteyiz” diyen grup sözcüsü, “Çağrımız, bir an önce bu akıl dışı yoldan dönülmesi, silahlı mücadeleden vazgeçilerek, meşru demokratik siyasetin hakim olmasının sağlanmasına yöneliktir\" diye konuştu.

“Bölgemizin silaha değil, huzura, barışa ve sağduyuya ihtiyacı vardır” diyen Babat, “Önceliğimiz, demokrasimiz üzerindeki silah tehdidinin ortadan kaldırılması, meşru demokratik siyasetin korunmasıdır” ifadelerini kullandı.

Alihan Babat kimdir?

Şırnak’ta 400 korucudan sorumlu olan bir korucubaşı olan Alihan Babat, Mayıs ayında KCK Yürütme Konseyi Üyesi Murat Karayılan’ın ‘Artık koruculara yönelik silah kullanmayacaklarını’ açıklaması üzerine, artık barış için çalışacaklarını açıklayarak, tüm koruculara ‘silahları susturalım’ çağrısı yapmıştı.

Uludere (Qileban) ilçesine bağlı Şenoba (Sêgirkê) beldesinde yaklaşık 400 korucudan sorumlu korucubaşı Alihan Babat, barış sürecine destek açıklaması yapmış ve PKK’ye karşı savaşmayacakları mesajını vermişdi.

Babat’ın Mayıs ayında evinde verdiği barış yemeğine HDP Şırnak Milletvekilli adayları Faysal Sarıyıldız, Ferhat Encü, Federal Kürdistan Bölgesinden YNK’li Parlementer Farhat Sangawe, DPB Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan ve Babat ailesinin ileri gelenleri katılmıştı.

Çözüm Sürecinin geleceği PKK'nin silah bırakmasına bağlı Çözüm Sürecinin geleceği PKK'nin silah bırakmasına bağlı
Nerina Azad
Bu haber toplam: 6937 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:13:31:26
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x