120 aşiretten PKK'ye çağrı

Kuzey Kürdistan\'ın bazı illerinde bugün aşiret liderleri ve kanaat önderlerinin PKK\'ye çağrıda bulunacağı ileri sürüldü.

01.09.2015, Sal - 09:05

120 aşiretten PKK'ye çağrı
Haberi Paylaş

PKK\'nin eylemlerine son vermesi ve silahları bir an önce bırakıp çözüm masasına ve siyasi sürece geri dönmesi amacıyla bölgedeki bazı aşiret reisleri ile kanaat liderlerinin çağrı yapacağı öğrenildi.

12 ilden 120 aşiret lideri ve kanaat önderinin yapacağı çağrıda, bölge halkının 7 Haziran\'dan bu yana huzurunun kaçırıldığı ve tekrar 90\'lı yıllara geri dönüşün arzu edilmediği net bir dille ifade edilecek.

Bölgedeki kanaat önderleri, aşiret liderleri, iş adamları ve ticaret odası temsilcileri, bu çağrının kısa sürede “Êdi bes e!” (Artık yeter) sloganı ile yaygınlaşacağını ve her kesimden ciddi desteğin geleceğine inanıyor.

Çağrı için Şırnak\'a giden bölge ileri gelenleri, “Barış ve huzur için çağrıda bulunacağız ve ölümlerin durması için sesleneceğiz. Anneler ağlamasın diye sesleneceğiz,” diyorlar.

Henüz hangi aşiretlerin katılım göstereceği konusunda net bilginin bulunmadığı söz konusu toplantının kimin tarafından organize edildiği konusunda bir bilgiye ulaşılamadı.

Çağrının PKK\'ye yapılması, çatışmanın diğer tarafı olan Türk Devleti\'nin çağrı dışı bırakılması, bu girişimin arkasında devlet birimlerinin bulunması olasılığını güçlendiriyor.

AKP'li Şahin: PKK IŞİD'den daha kalleş AKP'li Şahin: PKK IŞİD'den daha kalleş
Nerina Azad
Bu haber toplam: 8697 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:11:18:32
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x