Antep’te düğün salonuna bombalı saldırı!

Antep\'teki sokakta organize edilen düğünde şehit sayısı 54\'e yükseldi.Hayatını kaybedenlerin 29\'u çocuk... Yaralı sayısı ise 66

20.08.2016, Cts - 20:13 [ Güncellenme: 20.08.2016, Cts - 21:30 ]

Antep’te düğün salonuna bombalı saldırı!
Haberi Paylaş

Antep\'teki, sokakta organize edilen düğünde meydana gelen bombalı saldırıda 53 kişinin şehit düştüğü, 67 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, merkez Şahinbey ilçesi Beybahçe Mahallesi\'nde dün saat 22.50 sıralarında bir düğüne bombalı saldırı düzenlendiği belirtildi.

Söz konusu açıklamada, \"Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına Valiliğimizce yapılacak açıklamalar haricindeki haberlere itibar edilmemesini önemle istirham ediyoruz.\" denildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antep\'teki saldırıyla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi\'ndeki bir düğün salonunda gerçekleştirilen saldırı hakkında İçişleri Bakanı Efkan Ala ile bir telefon görüşmesi yaptı. Ölü ve yaralıların söz konusu olduğu saldırıyla ilgili gelişmelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yakinen takip edildiği kaydedildi.

Başbakan Yıldırım\'dan talimat

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, Antep\'teki saldırının ardından İçişleri Bakanı Ala ve Antep Valisi Yerlikaya\'dan kapsamlı bilgi aldı. Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AKP Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ve il milletvekillerinin Antep\'e gitmesi talimatını verdi.

AKP Antep Milletvekili Şamil Tayyar, patlamaya ilişkin şunları söyledi:

\"Maalesef çok iç karartıcı bilgiler ulaşmaya başladı. İnşallah sanıldığı gibi büyük bir facia olmaz diye umut etmek istiyorum. Sanıyorum 100\'ün üzerinde yaralı var. Bunların içerisinde durumu çok ağır olanlar var . İlk gelen bilgiler DAEŞ\'in yaptığı. Ülkemize geçmiş olsun diyorum. İnşallah bu gelen ilk bilgiler doğru değildir. Hemşehrilerimize geçmiş olsun diyorum. Bu saldırının yaşandığı yer daha çok göç edenlerin yaşadığı bölge. Yani çoğunlukta Kürt kardeşlerimizin yaşadığı bölge. Belli sayıda ölü olduğu şeklinde de bilgiler geliyor.\"

Görgü tanıkları, Bebek Arabasıyla Canlı Bomba Saldırısı Yapıldı

Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre bebek arabasıyla canlı bomba saldırısı yapıldı. İkinci bir kişinin de olay yerinden yaya olarak kaçtığı söyleniyor. Yüzlerce yaralı oldu, olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Cenaze araçları cenazeleri almaya başladı. Vatandaşlar bir yandan ikinci bir saldırıya karşı uyarılıyor. bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 23717 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:02:38:26
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x