Demirtaş: Kürtlerin bir devleti yok

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin, \'Tahir Elçi\'yi öldüren kurşunun polisin silahından çıktığı kesindir\' dedi.

30.11.2015, Pts - 20:19

Demirtaş: Kürtlerin bir devleti yok
Haberi Paylaş

HDP Ankara Genel Merkezi’nde açıklamalarda bulunan Selahattin Demirtaş, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 4 Ayaklı Minare’nin tahrip edilmesine dair basın açıklaması yaptığı sırada öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesi ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Tahir Elçi’nin cenazesi sırasında, “Tahir Elçi’yi öldüren devlet değil devletsizliktir” açıklamasına atıfta bulunan Demirtaş, “Tahir Elçi katledildi, neredeyse bizi suçlayacaklar.\" şeklinde konuştu.

Selahattin Demirtaş sözlerine şöyle devam etti:

\"Bu devlete biz nasıl aidiyet duygusu duyacağız? Hükümet yanlısı değilseniz, devlet düşmanı olarak ilan ediliyorsunuz. Açık hedef haline geliyorsunuz. Kürtlerin bir devleti yok, Suriye, Irak ve Türkiye de Kürtlerin devleti gibi davranmıyor.

Türkiye Cumhuriyeti de bütün yurttaşların devleti gibi davranmıyor. AKP yandaşları devletin her türlü nimetinden faydalanırken, yandaş olmayanlar devletin sadece zulüm yüzünü görüyorlar. Tahir Elçi, arkasında devlet olan bir baro başkanı olsaydı ya öldürülmezdi ya da arkasından \'Oh olsun\' açıklaması yapılmazdı. Ülkenin yarısı AKP tarafından düşman olarak gösteriliyor.”

Ayrıca \"Mermi çekirdeği bulunmuş olsaydı faile ulaşmak çok kolay olacaktı. Mermi çekirdeği olmadığı müddetçe kimin ateş ettiğini bulmak zor olacak. Şu da bizim açımızdan nettir ki o dakikada o bölgede ve o sokakta polisler dışında ateş eden hiç kimse yok.\"

Demirtaş, \'\'Tahir Elçi\'yi öldüren kurşunun polisin silahından çıktığı kesin ama hangi amaçla hangisinden çıktığı ancak adil bir soruşturma ile ortaya çıkarılabilir\" diyerek sözlerini noktaladı.

Irak: IŞİD 3 ülkeye yeni saldırı planlıyor  Irak: IŞİD 3 ülkeye yeni saldırı planlıyor
Nerina Azad
Bu haber toplam: 6031 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:16:27:01
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x