Dengir Mir Fırat: Her üç parti de faşist

Diha\'da yer alan habere göre, HDP Akdeniz İlçe Örgütü 1. Olağanüstü Kongresinde konuşan HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda AKP, MHP ve CHP\'nin birleştiğini anımsattı.

30.04.2016, Cts - 18:08

Dengir Mir Fırat: Her üç parti de faşist
Haberi Paylaş

Kürt halkına dayatılan katliamın ne ilk ne de son olduğunu belirten HDP Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, 150 yıldır Kürt halkı üzerinde baskının yürütüldüğünü anımsattı. Türkiye\'de gelen her dikta rejiminin yaptığı bütün hırsızlıkları Kürtler üzerinden paklamaya çalıştığının altını çizen Fırat, bu gün de birilerinin dini ve İslamiyet\'i kullanarak, milletin cebindeki milyar dolarları götürdüğünü ve yine hedefte Kürtlerin olduğunu söyledi. Bu gün Kürtlere yönelik 1925 ve 38 Dersim katliamında daha yoğun bir saldırının olduğunu vurgulayan Fırat, \"O dönemde olmayan akıllı bombalar, füzeler bu gün ilçelerimizi ve insanlarımızı tarihimizle birlikte yok ediyorlar\" dedi.

\'Üç parti tek cephede\'

Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması hakkında da konuşan Fırat, şöyle devam etti: \"Bu oyunun içerisinde yalnız AKP yok, bu oyunun içerisinde yalnız MHP\'de yok. Bu oyunun içerisinde kendini sosyalist olarak nitelendiren CHP, oyun kuruculardan biri. Bunların birbirinden farkı yok. Çünkü hepsi faşist.\" \"Bizleri ülkeyi bölmekle, hendek kazmakla, savaşı tırmandırmakla suçluyorlar. Tüm halkaları bize karşı kışkırtarak tek bir cephe de varlık oluşturmaya çalışıyorlar\" diyen Fırat, \"Biz Kürtler dört parçada birliği sağlamalıyız. Kendi birliğimizi oluşturamazsak hepimiz birer birer yok oluruz\" çağrısında bulundu.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 13953 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:16:08:13
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x