Dersim'de çatışma: ölü ve yaralılar var

Dersim\'de karakola yönelik düzenlenen saldırının ardından, polisler kent merkezini yaylım ateşine tuttu. 4 kişi yaralandı. Karakol saldırısında bir HPG\'li yaşamını yitirirken bir HPG\'linin de yaralandığı öğrenildi.

04.09.2015, Cum - 09:40

Dersim'de çatışma: ölü ve yaralılar var
Haberi PaylaÅŸ

Dersim kent merkezinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Şehit Nafi Karabulut Karakolu\'na saldırı gerçekleştirildi. Saldırının ardından karakolun önüne çıkan polisler, kent merkezini yaylım ateşine tuttu. Siviller hedef alınarak açılan yaylım ateşinde, 4 kişi yaralandı. Karakol saldırısında bir HPG\'li yaşamını yitirirken bir HPG\'linin de yaralandığı öğrenildi.

Aralarında Dersim Belediye Eş Başkanı Nurhayat Altun\'un da bulunduğu çok sayıda yurttaşın Cumhuriyet Caddesi\'ndeki bekleyişleri nedeniyle zaman zaman polis ve yurttaşlar arasında gerginlik yaşanıyor.

Dersim kent merkezinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Şehit Nafi Karabulut Karakolu\'na yönelik saldırıda bir HPG\'li yaşamını yitirip bir HPG\'li yaralanırken, bir polisin yaşamını yitirdiği, bir polisin de yaralandığı bilgisi verildi. Saldırının ardından karakolun önüne çıkarak kent merkezini yaylım ateşine tutan polis saldırısında ise 4 vatandaşın yaralandığı belirtildi. Yaralılardan 15 yaşındaki kız çocuğunun durumunun ağır olduğu bildirilirken, yaralı HPG\'li ve vatandaşların Dersim Devlet Hastanesi\'ndeki tedavileri sürüyor.

Aralarında Dersim Belediye Eşbaşkanı Nurhayat Altun\'un da bulunduğu çok sayıda yurttaşın Cumhuriyet Caddesi\'ndeki bekleyişleri sürerken, kent merkezindeki bir çok sokak ve caddede polis ve özel harekat timleri tarafından ablukaya alındı.

Giriş ve çıkışların da yasaklandığı kentteki yüksek binalara keskin nişancıların konumlandırıldığı görüldü.

Evrensel
Bu haber toplam: 5812 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:17:07:24
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x