Ferhat Encü: Roboski bombalandı

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Uludere ilçesinin Roboski köyünde düzenlenen bombardımanda 2 kişinin yaşamını yitirdiğini, 5 kişinin de yaralandığını bildirdi.

29.05.2016, Paz - 20:14

Ferhat Encü: Roboski bombalandı
Haberi Paylaş

Şırnak\'ın Uludere ilçesindeki Gülyazı Alay Komutanlığı\'ndan Roboski Katliamı\'nın gerçekleştirildiği, Kürdistan Bölgesi ile sınır olan bölgeye yönelik havan toplu saldırı gerçekleştirildiği belirtildi. Sınır ticareti yapılan bölgede, sivillerin olduğu ve ölen ve yaralananların bulunduğu öne sürüldü.

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü\'nün, Twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre ölü ve yaralıların olduğu, tüm Roboskililerin sınıra yürüdüğü bildirildi.

Encü, bombalamanın Roboski Katliamı\'yla aynı bölgede gerçekleştiğini aktararak \"15 kişiye yakın bir kafile ile gidilmiş. Köyün tamamı bölgeye akın etti. Bomba sesleri köye kadar gelmiş. Birçoğuna ulaşılmıyor hala. Bombalama obüsler ile yapılmış. Köyün tamamı bölgeye akın ettiği için kimseye ulaşılmıyor. Roboskî yine yangın yeri\" dedi.

28 Aralık 2011\'de TSK\'ye ait savaş uçakları sınır ticaretine giden köylüleri bombalamış, 34 Kürt hayatını kaybetmiş, katliamdan bir kişi yaralı olarak kurtulmuştu.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 9517 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:05:26:18
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x