Guwer’de Irak askeri yine kaçtı

Dün IŞİD\'in 9 koldan Guwer\'e gerçekleştirdiği saldırılarda ilginç ayrıntılar gündeme geliyor.

10.01.2015, Cts - 11:27

Guwer’de Irak askeri yine kaçtı
Haberi Paylaş
Dün IŞİD’in 9 koldan Guwer’e gerçekleştirdiği saldırılarda ilginç ayrıntılar gündeme geliyor. Irak ordusunun IŞİD’in saldırdığı esnada Küçük Zap bölgesindeki mevzilerini bırakarak kaçtığı iddia edildi. Öte yandan IŞİD’in Dicle nehri üzerinden Guwer’e sızdığı bildiriliyor.

BasNews’e dünkü saldırı hakkında bilgi veren Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Gulan Sorumlusu Selaw Ebdula, ” Irak ordusuna ait bir karargah Peşmerge Güçleri’nin önünde Küçük Zap bölgesi diye bilinen bölgede konumlanıyordu. Savunma amaçlı tutulan bu bölgede konumlanan Irak askeri IŞİD saldırısı olduğunda , tek mermi patlatmadan mevzilerini terk ederek kaçtılar. IŞİD bu nedenle çok rahat Guwer’e sızdı” iddiasında bulundu.

Selaw Ebdula ayrıca ”Eğer Kürdistan Asayiş Güçleri saldırı olduğunda Peşmerge Güçleri’ne takviye gitmeseydi şimdi sonuç farklı olabilirdi.” dedi.IŞİD’in çıkan çatışmalarda çok sayıda kayıp verdiğini söyledi.

Ayrıca dünkü saldırıda IŞİD güçlerine ait 100 savaşçı Küçük Zap nehrini kullanarak Guwer kasabasına sızmaya çalışmıştı. Şişme botlar ve kayıklar kullanan IŞİD üyeleri Irak askerlerininde kaçmasından faydalanarak kasabanın içine kadar girebilmişti.

Dün Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Osama Nuceyifi ve Irak Savunma Bakanı Xalıd Obedi Guwer cephesini ziyaret etmişti. Ziyaretin üzerinden daha 10 saat geçmeden akşam saatlerinde IŞİD Guwer cephesine 9 koldan saldırmıştı. Peşmerge Güçleri’nin karşılık vermesiyle sabaha kadar süren çatışmalar sonrası IŞİD güçlerini püskürtülmüştü.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 7698 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:00:22:28
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x