HAK-PAR’ın basın açıklaması engellendi

Hak ve Özgürlükler Partisi Ankara İl Başkanlığı 17.12.2014 Çarşamba günü saat 12.00’de İran’daki idamları protesto etmek amacıyla İran’ın Ankara büyükelçiliği önüne siyah çelenk bıraktı.

17.12.2014, Çar - 22:21

HAK-PAR’ın basın açıklaması engellendi
Haberi Paylaş
Hak ve Özgürlükler Partisi Ankara İl Başkanlığı 17.12.2014 Çarşamba günü saat 12.00’de İran’daki idamları protesto etmek amacıyla İran’ın Ankara büyükelçiliği önüne siyah çelenk bıraktı. Ancak elçilik önünde Hak-Par Genel Başkan Yardımcısı tarafından okunmak istenen basın açıklaması polis tarafından engellendi. Parti yöneticilerinin ve katılımcıların tüm ısrarlarına rağmen polis basın açıklamasının yapılmasına müsaade etmedi.

Bunun üzerine Genel Başkan Yardımcıları Hasan Şeşeoğulları, Necati Bayram ile Ankara İl Başkanı Fazlı Taşkan hazırlanan siyah çelengi İran elçiliği önünü bıraktılar. Daha sonra Genel Başkan Yardımcısı Hasan Şeşeoğulları sözlü olarak basına yaptığı açıklama ile İran’daki idamları protesto etmek amacıyla çelenk bıraktıklarını ifade etti. Hazırlanan basın bildirisi basın mensuplarına dağıtıldı.

Basın bildirisi metni aşağıdadır.

KAMUOYUNA

“Sakın Ağlayıp da Bu Gördüğünüz Cellatlarımı Sevindirmeyin”

Geçmişinde de Kürtlere zor ve zulüm bulunan İran son dönemlerde daha da azgınlaşarak acımasız bir şekilde Kürtlerin idamlarını sürdürmektedir. Dünya kamuoyu bu kan girdabını, ölüm çarkını görmezden geliyor. Bu ise İran rejimini daha da çok azgınlaştırıyor. Biz HAK-PAR olarak bu tutumu şiddetle kınıyor dünya kamuoyu ile birlikte Türk yönetimini de duyarlı olmaya ve İran yönetimine dur demeye çağırıyoruz.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani’yi seçimlerden önce verdiği sözleri tutmaya davet ediyoruz. Ruhani o dönemde İrandaki diğer halkların haklarına önem vereceğini, siyasi mahkumların durumunu iyileştireceğini belirtmişti. Oysa bu gün siyasi mahkumların idamının ve mahkemeler tarafından idam cezası verilmesinin devam ettiğini biliyoruz. Hatta gün geçtikçe bu tutum ve davranışların arttığını üzülerek görmekteyiz.

İran rejiminin dünyada idam karnesinin çok kötü olduğunu herkes biliyor. Birleşmiş Milletler raporların da da vardır. Bu raporlara göre İran geçen yıl dünyada idam cezalarının en çok uygulanan ülkesidir.

Ayrıca Doğu Kürdistan İnsan Hakları örgütü yayınladığı bildiride 59 Kürt siyasi ve dini mahkumun İran ‘da idam edilmeyi beklediğini belirtmiştir. Ki Ruhani döneminde yani 2014 yılının başından şu ana kadar 176 kişinin idam edildiği biliniyor.

Bu dönemde idam edilen Kürtlerden biri olan Gafur Mirzayi ailesine “Sakın ağlayıp da bu gördüğünüz cellatlarımı sevindirmeyin. Mezarıma babamın yeşil atkısını getirin. Benim tek suçum Kürt olmaktır. Beni bu yüzden asıyorlar.” Diyor. Buna karşılık Kürt düşmanı olan bu rejim idam edilenlerin ailelerine zorla tatlı yaptırarak idam sırasında bu tatlıyı yemekteler.

İranlı Kürtler tüm dünya kamuoyuna seslenerek bu vahşete son verilmesini istemekteler.

Biz Hak ve Özgürlükler Partisi olarak İranlı Kurt kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, bu vahşeti yaşatanları nefretle kınadığımızı belirtiyor ve başta Türk yönetimi ile bütün dünya kamuoyunu bu idamları durdurmaya çağırıyoruz.17.12.2014 HAK-PAR

Nerina Azad
Bu haber toplam: 3144 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:14:34:17
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x