Hakkari'ye askeri sevkiyat yapıldı

Çözüm süreci ile birlikte silahların sustuğu, bir dönemde Hakkari’deki askeri hareketlilik hız kesmiyor. Yüksekova – Şemdinli hattında hareketlilik devam ederken, bugün de 60 araçlık askeri konvoy Hakkari’ye geldi

19.12.2014, Cum - 07:07

Hakkari'ye askeri sevkiyat yapıldı
Haberi Paylaş
2 yılı aşkın bir süredir devam eden çözüm süreci ile birlikte, silahların sustuğu askeri hareketliliğin yok denecek kadar azaldığı Hakkari’de son dönemlerde askeri hareketlilik artarak devam ediyor. 1 aydır Hakkari kent merkezi ve ilçelerine yoğun bir askeri sevkiyat yapılıyor.

Bugün de Van yönünden gelen yaklaşık 60 aracın bulunduğu askeri konvoy, Hakkari kent merkezine giriş yaptı. Akşam saatlerinde çoğunluğu ‘Kirpi’ olarak bilinen zırhlı personel taşıyıcı araçların bulunduğu konvoy tugay komutanlığına geçerken, askeri konvoya sinyal bozucu jammerler tipi zırhlı araçlar da eşlik etti.

Türkiye’nin yoğun gündemi akıp giderken, Hakkari ve ilçelerinde sessiz sedasız devam eden askeri sevkiyat zaman zaman Yüksekova ilçesinde gerilime de neden oluyor.

Yüksekova – Şemdinli hattındaki askeri hareketliliğin yanı sıra Hakkari merkezden Çukurca ilçesine de son dönemlerde yoğun bir askeri sevkiyat yapılıyor.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 2741 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:08:51:48
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x