HPG: Büyük bir fırtına yaklaşıyor

HPG Komutanı Murat Karayılan Kuzey Kürdistan’da yaşanan çatışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi ve büyük bir fırtınanın yaklaşmakta olduğunu dile getirdi.

02.05.2016, Pts - 12:43 [ Güncellenme: 03.05.2016, Sal - 05:44 ]

HPG: Büyük bir fırtına yaklaşıyor
Haberi Paylaş

ANF’de yayınlanan bir haberde, Murat Karayılan’ın 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlama programı kapsamında yaptığı konuşmaya yer verildi.

Konuşmasında Türkiye Devletinin Kürt şehirlerindeki YPS direnişini kırmak için teknolojik tüm olanakları seferber ettiğini, Jandarma ve Polis Özel Harekat timlerine her türlü militarist teknolojik donanımı sağladığını ancak buna rağmen sonuç alınamadığını dile getiren Karayılan, devletin sonuç almak için alternatif yollar aradığını ve uzaktan binaların yıkılmasının dahi gündeme alındığına dikkat çekti.

Devletin şehirlerdeki direnişi kırdıktan sonra baharla birlikte gerillaya yönelmek istediğini ancak bu hamlenin boşa çıkarıldığını vurgulayan Karayılan konuşmasının sonunda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi.

Erdoğan’ın, PKK’yi yendiğini iddia ettiğini hatırlatan Karayılan bunun doğru olmadığını dile getirdiği konuşmasında şunları dile getirdi: “İyi de daha gerilla savaşa başlamamış ki, sen öyle ‘yendik’ diyorsun. Kimi, nerede yenmişsin! Sen bu sözleri, çöküntü yaşayan güçlerini moralize etmek ve Türkiye toplumunu kandırmak için söylüyorsun. Bu gidişatla büyük bir fırtınanın yaklaşmakta olduğunu sen de biliyorsun.”

Karayılan\'ın ve diğer KCK yetkililerinin son dönemde sıklıkla dile getirdikleri \"baharla birlikte PKK gerillasının harekete geçeceği\" söyleminin, PKK gerillalarının batı ve güney Kürdistan\'da bir çok cephede IŞİD\'e karşı savaşta aktif görev almaları nedeniyle, aba altından sopa göstermek olarak kullanıldığı izlenimi veriyor.

Yaz aylarına doğru gidilmesine rağmen hala belirgin bir gerilla faaliyetinin yaşanmamış olması da bu durumu doğruluyor. Askeri kaynaklar, şehirlerde yaşanan çatışmaların hem Türk Devleti\'ni hem de PKK\'yi zorlamaya başladığını, her iki tarafın da 2016\'da tüm kozlarını kullanarak karşı tarafı zorlama stratejilerine rağmen bu durumu çok fazla sürdüremeyeceğini öngörüyorlar.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 32768 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:17:38:34
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x