PAK Genel Başkanı: Kürtlerin ulusal demokratik hakları derhal sağlanmalıdır

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik Mardin\'de yaptığı basın açıklamasında \'Kürtlerin ulusal demokratik hakları derhal sağlanmalıdır\' dedi.

13.02.2016, Cts - 08:54

PAK Genel Başkanı: Kürtlerin ulusal demokratik hakları derhal sağlanmalıdır
Haberi Paylaş

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik 12.02.2016 günü PAK yönetici ve üyelerinden oluşan bir heyetle beraber Mardin\'de bir basın toplantısı düzenledi.K24 TV, TRT Kurdî ve çok sayıda basın yayın organı PAK Genel Başkanı’nın basın toplantısına katıldı.

Mustafa Özçelik toplantıda PAK\'ın çalışmaları Kuzey Kürdistan\'ın durumu ve Kuzey Kürdistan\'daki 6 partinin Diyarbakır’da düzenlemiş oldukları Konferans hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Mustafa Özçelik basın toplantısında tarihte Kürdistan\'ın dört parçasındaki Kürtlerin kaderinin ilk kez bugün yaşadığımız boyutta iç içe geçtiğini söyledi.

Mustafa Özçelik Kürdistan\'ın herhangi bir parçasındaki özgürlük mücadelesinin dört parçanın da çıkarlarını düşünen bir stratejiyle yol alabileceğini ve her parçasının özgün mücadele yöntemi ve hedeflerin bugün farklılıklar gösterebileceğini ama her Kürdün diğer parçadaki kardeşlerini de düşünerek adım atması gerektiğini söyledi.

Güney Kürdistan\'daki bağımsızlık referandumu bir kez daha desteklediklerini söyleyen Mustafa Özçelik, tüm dünya Kürtlerinin Güney’in bağımsızlığını desteklemeleri gerektiğini dile getirdi. Güneybatı Kürdistan\'daki PYD, ENKS ve diğer tüm partileri ittifaklarını oluşturmaya, ortak bir askeri siyasi ekonomik yönetim oluşturmaya çağıran Mustafa Özçelik, ortak yönetim, ortak bir strateji belirlenememesi durumunda, uluslararası platformlarda hesaba katılmanın zor olacağına vurgu yaptı. Mustafa Özçelik devamında, İran rejiminin 5+1 ile imzaladı Nükleer programa dair protokolü, doğu Kürdistan’daki halkımıza karşı bir koz olarak kullanmak istediğine dikkat çekti. Bu nedenle de tüm ulusal demokratik parti ve güçlerin Doğu Kürdistan’da ittifaklarını kurmaları ve özgürlük mücadelelerini yükseltmeleri gerektiğini dile getirdi.

Kuzey Kürdistan\'da süren savaşın derhal durdurması için bir kez daha Türkiye devletine çağrı yapan Özçelik PKK ye de şehir içi çatışma siyasetinden vazgeçmelidir dedi. Mustafa Özçelik, Sadece PKK ile 3 yıl boyunca görüşen devletin şimdi de PKK ve HDP’yi görüşmelerde hesaba katmayacaklarını söyleyerek bu yanlışlığı başka bir yanlışlıkla sürdürdüğüne dikkat çekti. Mustafa Özçelik tüm Kuzey Kürdistan parti ve toplumsal güçlerinin bir taraf olarak Türk Devleti’nin muhatabı olmaları gerektiğini söyledi.

Mustafa Özçelik Kürd halkının en temel insani ulusal hak ve özgürlüklerinin silahların bırakılmasına ya da çatışmaların son bulmasına endekslenemeyeceğini bu yaklaşımın Kürdleri rencide eden öteleyen bir yaklaşım olduğunu özellikle vurguladı.Ve derhal bu hakların tanınması için Devletin adım atması gerektiğini belirtti.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 2746 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:04:28:23
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x