Pak'tan Öcalan'ın Açıklamasına İlişkin Değerlendirme

Partiya Azadiya Kürdistan (PAK) Genel Başkanı Mustafa Özçelik, Öcalan\'ın PKK\'ya yaptığı silah bırakma çağrısını değerlendirdi.

28.02.2015, Cts - 15:29

Pak'tan Öcalan'ın Açıklamasına İlişkin Değerlendirme
Haberi Paylaş
Partisinin açılış resepsiyonuna katılmak üzere Batman\'a gelen PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, Kürt sorununun siyasal ve demokratik yollardan çözümünün önünün açılması gerektiğini ifade ederek, sorunun sadece silahların susması olmadığını söyledi.

İki yıla yakın süredir PKK ve devlet arasında görüşmelerin sürdüğünü aktaran Özçelik, her ne kadar bu görüşmelerin içeriği hakkında kamuoyu bilgilendirilmese de iki yıllık süre sarfında kan dökülmemiş ve yeni canların yitirilmemiş olması anlamında, süreci desteklediklerini söyledi. Özçelik, \"Ama açık ve net söylüyoruz. Kürt meselesi sadece silah bırakma ya da savaşın durdurulması değildir. Kürdün özgürlüğü, bütün ulusal, demokratik hak ve özgürlüklerin tanınması sorunudur. Bu konularda adımlar atılmalıdır. Bu konularda siyasal, demokratik ve kitlesel çalışmaların önü açılmalıdır. Bu anlamda kim tarafından oluşturulursa oluşturulsun, atılan her adım barışın ve gerçek anlamda siyasal yolu açacak her adımı biz destekleyeceğiz\" dedi. -

Nerina Azad
Bu haber toplam: 9952 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:10:46:49
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x