SAMER'den Kürt illerinde darbe anketi

SAMER\'in Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı 16 ilde yaptığı araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 85\'i çözüm sürecine dönülmesini istiyor.

27.09.2016, Sal - 13:13

SAMER'den Kürt illerinde darbe anketi
Haberi Paylaş

Siyasal ve Sosyal Araştırma Merkezi (SAMER), 16 kent merkezinde, 15 Temmuz darbe girişimi, Suriye’ye askeri müdahale ve çatışmalı duruma ilişkin algı, tutum ve beklentilerini ortaya koyan araştıma sonuçlarını açıkladı.

31 Ağustos-07 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen araştırma raporuna göre, halkın yüzde 23,2’si darbe girişiminin “Hükümeti ve Cumhurbaşkanlığını ele geçirmek” amaçlı olduğu, yüzde 21,7’si ise sürecin “bir oyun olduğu\" görüşünü savunuyor.

OHAL ilanı doğru mu?

Ankete katılanların yüzde 49,9’u OHAL ilanına karşı çıkarken, yüzde 33,4’lük bir kesim bunun gerekli bir adım olduğunu düşünüyor. Ankete katılan Kürtlerin yüzde 85\'i çözüm sürecine geri dönülmesini istiyor. “Türkiye’nin Suriye’ye askeri müdahalesini onaylıyor musunuz?” sorusuna HDP’ye oy vereceğini belirtenlerin yüzde 85,4’ü \"Hayır\" yanıtını veriyor.

Türkiye\'nin en büyük sorunu ne?

Yine araştırma grubuna “Sizce Türkiye’nin en büyük sorunu nedir?” sorusu sorulduğunda, ilk sırayı Ankete katılan yüzde 47,4’lük kesim, Türkiye\'nin en büyük sorunu olarak Kürt sorununu görüyor.

\"Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?\"

\"Bugün seçim olsa kime oy verirsiniz?\" sorusuna cevap veren katılımcıların oy ve parti dağılımı şöyle:

- Yüzde 50 HDP,

- Yüzde 23 AKP,

- Yüzde 2,9 CHP,

- Yüzde 1,1 MHP

Nerina Azad
Bu haber toplam: 12469 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:15:19:45
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x