Washington Post: Neden Türkiye’deki o kadar Kürt ölmeye hazır?

Washington Post, IŞİD\'in geçen hafta Kobani\'ye karşı gerçekleştirdiği kanlı saldırıya dikkat çekerek girdiği, muhabiri Ishaan Tharoor imzalı geniş haberinde, \"Gerginlikler, 15 milyon kadar Kürt\'ün yaşadığı Türkiye\'de de alevlendi\" diyor.

28.06.2015, Paz - 15:07

Washington Post: Neden Türkiye’deki o kadar Kürt ölmeye hazır?
Haberi Paylaş
\"Bazı Kürt grupları, sık sık yaptıkları gibi Türk hükümetini üstü kapalı İslam Devleti\'nin saldırısına olanak sağlamakla suçluyor\" da ifadelerini kullanan gazete, bu iddiaların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından \"kızgınlıkla\" \"iftira ve kara propaganda\" olarak reddedildiğini anlatıyor.

Washington Post, Kobani\'nin acılarının Türkiye\'deki birçok Kürt için taşıdığı öneme dikkat çekerek geçen yıl yaşananları anımsattığı haberinde, \"yüzbinlerce Suriyeli Kürt\" sınırının diğer tarafında sığınak ararken Türkiye\'deki Kürtlerin, hükümetlerinin tavrı konusunda \"sabırlarının tükendiğini\", Ekim ayında patlak veren protestolar ve şiddette 50 kadar kişinin öldüğünü yazıyor.

Bunun ardından Türkiye\'nin, IŞİD\'le savaşan YPG ile ilgili \"kaygılarına\" ve örgütün PKK ile bağlarına vurgu yapan gazete, \"Erdoğan, Türkiye\'nin Kürtleri için modern Türkiye Cumhuriyeti\'nin tarihinde tüm liderlerden daha fazlasını yaptı\" dedikten sonra \"ancak Türkiye\'nin Suriye ihtilafındaki ikircikli rolü artı PKK ile durmuş olan barış sürecine ilişkin hayal kırıklığı, Kürt kamuoyunun ülkenin cumhurbaşkanına yönelik tavrını ters çevirdi\" yorumunu yapıyor.

Washington Post, Adalet ve Kalkınma Partisinin 7 Haziran seçiminde Kürt oylarının kayda değer bir bölümünü kaybettiğini, HDP\'nin ise barajı aşıp 80 milletvekili kazanarak Meclis\'e girdiğini anlattığı haberinde HDP\'nin başarısının iktidar partisinin çoğunluğu kaybetmesine yol açarken Erdoğan\'ın başkanlık planlarını ortadan kaldırdığı gibi göründüğünü söylüyor.

Buna karşın \"HDP\'nın kazanımları kırılgan olmayı sürdürüyor özellikle Türkiye erken seçime gelmek zorunda kalırsa\" diye düşünen gazete, HDP\'nin seçim sonuçlarının sadece Türkiye\'deki Kürtler değil Suriye ve Irak\'taki Kürtlerce kutlandığını anlatıyor.

ABD\'li gazetenin muhabiri, geniş haberinin son bölümünde ise Haziran başında Diyarbakır\'da Suriyeli Kürtlerle birlikte IŞİD\'e karşı savaşırken öldürülen iki genç savaşçının cenaze törenine katıldığını belirterek ölenlerden birinin babasının \"Diğer çocuklarım gitmek istiyorsa eğer onları durdurmayacağım\" şeklindeki sözlerine vurgu yapıyor.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 9148 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:01:23:16
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x