YPG'den Haseke açıklaması ve teşekkür

YPG Genel Komutanlığı, Haseke’deki ateşkesin içeriğine dair yazılı bir açıklama yayımladı. Komutanlık, Haseke halkına va aşiretlerine YPG Güçlerine verdikleri destekten dolayı teşekkürlerini sundu.

24.08.2016, Çar - 11:33

YPG'den Haseke açıklaması ve teşekkür
Haberi Paylaş

YPG Genel Komutanlığı, Haseke’de YPG Güçleri ve rejim askerleri arasında yaşanan çatışmaların ardından imzalanan ateşkesi değerlendirdi.

YPG savaşçıları ve Suriye Baas rejimi ordusunun, Haseke’ye saldırması ve savaş uçaklarının bombardımanı ile başlayan çatışmalar bir hafta boyunca devam etti.

Çatışmalar bölgedeki kanaat önderleri ve aşiretleri akan kanın durması ve halkın can güvenliği için aracılık etti.

Belirlenen ateşkes maddeleri çerçevesinde anlaşma sağlandı.

Suriye ordusu ve silahlı grupları (İran Hizbullah) kent merkezini terk etmesi, YPG güçleri 7 gün süren çatışmalar boyunca rejimden temizlediği alanları Asayiş güçlerine teslim etmesi; her iki tarafta yaralı ve esirleri serbest bırakılması; çatışmalar dolayısıyla kapatılan yollar yeniden açılması; rejime bağlı paramiliter (Dîfa El-Wetenî) gibi silahlı grupların durumları gözden geçirilmesi hususlarında anlaşmaya varıldı.

Ateşkes belirlenen ortak komite tarafından takip edilecek.

YPG olarak halkımızın çıkarları doğrultusunda ortak yaşam esaslarını korumak için fedaice savaşmaya hazırız. Kimsenin halkımızın onuruna el uzatmasına izin vermeyeceğiz.

Haseke halkına yurtsever güçlerimizin ve Asayiş güçlerinn yanında faşist rejim askerlerine ve örgütlere karşı verdiği mücadeleden dolayı kutluyoruz.

Yine Haseke’deki aşiretlerin rejimin kirli planlarına kariı ortak yaşamın korunması için gösterdiği çabalardan dolayı teşekkür ederiz.denildi

Anha
Bu haber toplam: 17072 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:17:04:17
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x