5. Peşmerge Birliği Kobanê’ye gitmek için hazırlanıyor

Edinilen bilgilere göre bir aydır Kobanê’de bulunan Kürdistan Peşmerge güçlerine bağlı 4. gruptan görevi devralmak üzere 5. Peşmerge Birliği Kobanê’ye gitmek için hazırlık yaptığı bildirildi.

28.03.2015, Cts - 12:57

5. Peşmerge Birliği Kobanê’ye gitmek için hazırlanıyor
Haberi Paylaş
Peşmerge Bakanlığından özel bir kaynağa dayandırdığı haberinde Peşmerge bakanlığının Pazar gününden itibaren Kobanê’ye gidecek 150 kişilik Peşmerge birliğinde yer alacakların isimlerini belirleyeceği bildirildi.

Adının açıklanmasını istemeyen kaynağa göre Kobanê’ye gidecek olan 5. Peşmerge birliğinin, Peşmerge Bakanlığına bağlı 1 ve 2. Destek Kuvvetlerinden oluşturulacaklarını ancak birliğinin Kobanê’ye gidiş tarihinin ise halen belirlenmediğini ifade etti.

Peşmerge Bakanlığı Danışmanı Enwer Hacî Osman daha önce yaptığı açıklamada Kobanê’deki Kürt güçlerinin ihtiyacı olduğu müddetçe Peşmerge birliklerinin Kobanê’ye göndermeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Bilindiği gibi Peşmerge Bakanlığı ve YPG arasındaki anlaşmaya göre Kobanê ve çevresindeki çatışmalara destek amacıyla 150 kişilik Peşmerge gücünün bölgeye gönderilmesi ve bu gücün her ay yeni bir grup ile değiştirilmesi gerekiyor. 150 kişiden oluşan ilk Peşmerge gücü Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani’nin emri ile 31 Ekim 2014’te Kuzey Kürdistan üzerinden IŞİD’e karşı YPG güçlerine destek amacıyla Kobanê’ye gitmişti.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 2558 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:13:20:33
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x