ABD Kürdistan'a savaş uçağı vermeyi planlıyor

Irak Temsilciler Meclisi Savunma ve Güvenlik Komisyonu Başkanı Şaxawan Abdullah, ABD’nin Peşmerge’ye savaş uçakları vereceğini belirtti.

23.07.2016, Cts - 17:46 [ Güncellenme: 23.07.2016, Cts - 20:29 ]

ABD Kürdistan'a savaş uçağı vermeyi planlıyor
Haberi Paylaş

Irak Temsilciler Meclisi Savunma ve Güvenlik Komisyonu Başkanı Şaxawan Abdullah, ABD’nin Peşmerge’ye savaş uçağı verme konusunda hazırlıklar yaptığını belirtti.

Şaxawan Abdullah yaptığı açıklamada, ABD’nın artık Irak’ın Peşmergeye yardımları ulaştıracağına güvenmediğini, bu nedenle Kürdistan Bölgesiyle doğrudan bir protokol imzalamaya karar verdiğini açıkladı.Şaxawan Abdullah ayrıca ABD\'nin Irak ordusuna da güveninin kalmadığını ve bu yüzden yardımlarının büyük bir çoğunluğunu Peşmerge\'ye yapma kararı aldığını belirtti.

Şaxawan Abdullah, Kürdistan Peşmerge Bakanlığının Irak merkezi hükümetine danışmadan, bir an önce Kürdistan havacılık birliklerini oluşturması, havacılıkla ilgili eğitim yerleri ve ilgili teçhizatları hazırlanmasını, aynı zamanda eğitim hazırlıklarının da yapılmasını istedi.

Şaxawan Abdullah Bağdat\'ın her ne kadar Peşmergeye silahların ulaştırması konusunda engelleme çabaları olsa da kuşkusuz başarılı olmayacaklarını söyledi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 32153 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:13:32:50
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x