Ali Awni: Başkan Barzani yaptığı ziyaretlerle bazı mesajlar verecek

PDK Yönetim Kurulu Üyesi Ali Awni, Başkan Barzani’nin Türkiye ve Avrupa ziyaretleriyle, ‘Kürdistan devletinin hiçbir taraf için tehdit oluşturmayacağı tam aksine bölgeye istikrar getireceği’ mesajını vereceğini kaydetti.

23.08.2016, Sal - 16:42

Ali Awni: Başkan Barzani yaptığı ziyaretlerle bazı mesajlar verecek
Haberi Paylaş

PDK Yönetim Kurulu Üyesi Ali Awni, Kürtlerin kaderinin belirlenmesi açısından Başkan Mesud Barzani’nin Türkiye ve Avrupa ziyaretlerinin son derece önemli olduğunu söyledi.

Başkan Barzani’nin Türkiye ve Avrupa ziyaretleriyle, ‘Kürdistan devletinin hiçbir taraf için tehdit oluşturmayacağı tam aksine bölgeye istikrar getireceği’ mesajını vereceğini kaydeden Ali Awni, Barzani’nin Ankara ziyaretinin de Ortadoğu’da oluşmaya başlayan iki ayrı blokun netleşmesinde etkili olacağını söyledi.

Ali Awni, Kürdistan devleti olmadığı için bölgede güvenlik boşluğunun oluştuğunu belirterek, Barzani’nin bu görüşmelerde bunu da ileteceğini dile getirdi.

ABD Başkanı Yardımcısı Joe Biden’in ve Başkan Barzani’nin Ankara ziyaretinin aynı zamana denk gelmesinin önemine dikkat çeken Ali Awni, ‘‘Joe Biden, Irak’ın parçalanmasını açıktan destekleyen bir ABD yetkilisi. Elbette bu toplantılarda Musul operasyonu da gündeme gelecektir. Kürtler, kendi kaderleri hakkında bir garanti almadan hiçbir ittifak ve cepheye katılmayacaktır. Barzani bu görüşmelerde Kürt davasını öne çıkaracak ve önerilerini sunacaktır’’ dedi.

PDK Yönetim Kurulu Üyesi Ali Awni, Ninova Vilayeti’nin; Ninova Ovası, Musul ve Şengal olmak üzere üçe bölünmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

BasNews
Bu haber toplam: 10908 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:18:20:53
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x