Avusturya Kürdistan Bölgesi'nde fahri konsolosluk açacak

Avusturya’nın Kürdistan Bölgesi’nde bir fahri konsolosluk açmaya karar verdiği ve bölgedeki sığınmacılara destek ve insani yardımlarını devam ettireceği açıklandı.

27.06.2015, Cts - 12:00

Avusturya Kürdistan Bölgesi'nde fahri konsolosluk açacak
Haberi Paylaş
Kürdistan Bölgesel Yönetimi Dış İlişkiler Bölümü tarafından yapılan yazılı bir açıklamada, \"Kürdistan Bölgesi Hükümeti dış ilişkiler yetkilisi Falah Mustafa’nın Avusturya gezisi kapsamında Avusturya Dışişleri Bakanlığı’nı da ziyaret ettiği ve Dışişleri Bakanı Sebastian Kurtz tarafından kabul edildiği,\" bilgisine yer verildi.

Açıklamada, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Avusturya temsilcisi Mustafa Ramadan’ın da katıldığı toplantıda Avusturya Cumhuriyeti ile Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkilerin güçlenmesi ve geliştirilmesi yollarının tartışıldığı ifade edildi.

Açıklamada, toplantıda IŞİD terör örgütüne karşı yürütülen savaşın bir sonucu olarak bölgenin karşı karşıya kaldığı sorunlar ve 1.8 milyonu aşkın sığınmacı ile IŞİD’e karşı savaşan Peşmerge ima edilerek, koalisyon ülkelerinin silah, askeri eğitim ve bölge dışında tedavi edilmeleri gereken savaş yaralıları hususunda destek ve yardımlarının görüşüldüğüne vurguda bulunuldu.

Erbil ve Bağdat arasındaki ilişkiler ile terörist örgütün bölgedeki aktivitelerinin toplantının diğer gündem maddelerinden olduğu belirtilen açıklamada, Bakan Sebastian Curtis’in ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade ederek Avusturya’nın bölgede bir fahri konsolosluk açma sürecinde bulunduğunu söylediği vurgulandı.

Bakan Curtis’in, \"ülkesinin Kürdistan Bölgesi’ndeki sığınmacılara insani yardım ve desteklerini devam ettireceği kararlılığını yinelediğinin,\" vurgulandığı açıklamada Bakanın \"Peşmerge’nin IŞİD’e karşı savaşta dikkate değer bir role sahip olduğunu ve ülkesinin yaralanan Peşmergelerin tedavileri konusunda işbirliği gerçekleştirileceğini,\" taahhüt ettiği belirtildi.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 3285 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:17:18:08
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x