'Bağımsız Kürdistan’a uluslararası destek sağlandı'

Irak Parlamentosu Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Grup Başkanı Xesrew Goran, Kürdistan’ın, devlet kurma talebinin yerine getirilmesi için gerekli uluslararası desteğin elde edildiğini ifade etti.

24.08.2016, Çar - 08:44

'Bağımsız Kürdistan’a uluslararası destek sağlandı'
Haberi Paylaş

ABD’de yayın yapan el Hurra televizyonuna değerlendirmelerde bulunan PDK Grup Başkanı Xesrew Goran, “Kürdistan devletinin kurulması için gerekli uluslararası destek elde edilmiştir.” dedi.

Xesrew Goran, Kürdistan Başkanı Mesud Barzani’nin Avrupa devletlerine yaptığı temaslarda görüştüğü yetkililerden bağımsız Kürdistan’a destek beyanlarını aldığını belirtti.

Çok sayıda devletin Kürt taraflarına Kürdistan devletinin ilan edilmesine karşı durduklarına ilişkin iddiaları da reddeden Xesrew Goran, “Ajanda da çok sayıda devletin desteği yer alıyor.” ifadesini kullandı.

Dün (23 Temmuz) Ankara’ya giden Başkan Mesud Barzani’nin,Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile bir araya geldiği görüşmelerde de bağımsız Kürdistan meselesini de ele aldığı bildirildi.

Irak Parlamentosu Kanun Devleti Grubu Milletvekili Nehle Hibabi, sosyal paylaşım sitesindeki kişisel hesabından duyurduğu mesajında, Başkan Barzani’nin petrol konusunun yanı sıra bağımsız Kürdistan devletinin ilan edilmesi meselesini de masaya yatıracağını aktardı.

K24
Bu haber toplam: 16315 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:03:16:58
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x