Barzani, ABD'nin Kürdistan'a yardımlarının devam etmesini istiyor

Kürdistan Başbakanı Neçirvan Barzani, ABD Bağdat Büyükelçisi Stuart Jones\'ı kabul etti.

02.06.2015, Sal - 09:10

Barzani, ABD'nin Kürdistan'a yardımlarının devam etmesini istiyor
Haberi Paylaş
Kürdistan hükümetinin resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, görüşmede Erbil-Bağdat ilişkileri kapsamında petrol anlaşması ile bütçenin gönderilmemesi, Kürdistan Başkanı Mesut Barzani\'nin son ABD ziyareti ve yaptığı toplantılar ele alındı.

Açıklamada konuşmasına yer verilen Barzani, Erbil-Bağdat petrol anlaşmasıyla ilgili olarak Kürdistan hükümetinin verdiği sözlere sadık kaldığını yineleyerek, \"Kürdistan hükümeti, başından itibaren anlaşmaya bağlı kalmış ve gereğini yapmıştır. Bağdat yönetiminin, anlaşmada belirtildiği şekilde, bütçemizin tamamını göndermesini bekliyoruz.

Biz üzerimize düşeni yaptık. Irak hükümetinin de yükümlülüğünü gerine getirmesini istiyoruz. Anlaşma bu şekilde uygulanmış olacaktır\" ifadelerini kullandı. Barzani, ABD\'nin Peşmerge güçlerine IŞİD\'e karşı mücadelede askeri yardımlarının ve Kürdistan bölgesindeki sığınmacılar nedeniyle verdiği desteğin de devam etmesini isteyerek, \"ABD\'nin bu konuyu ciddiye almasını temenni ediyorum.

Bize yapacağı yardımlar bu süreçte çok önemlidir\" dedi. Jones ise, memur maaşlarının verilmemesi ve bütçenin gönderilmemesine değinerek, Erbil-Bağdat arasında yapılan anlaşmanın arkasında durduklarını bildirdi.

Irak\'taki Sünni kesimlerin siyasi süreçte aktif rol oynaması gerektiğine dikkati çeken Jones, IŞİD\'in elindeki bölgelerin kurtarılması operasyonlarında da bu unsurun görev alması gerektiğini kaydetti. Jones, ABD\'nin Peşmerge güçleri ve Kürdistan Bölgesine yönelik yardımlarının devam edeceğini vurgulayarak, Mesut Barzani\'nin ziyaretinde de bunların konuşulduğunu ve kendisine bu konuda söz verildiğini hatırlattı.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 2569 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:10:33:31
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x