Barzani: Birgün pişman olup, utanacaklar

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Kürdistan Bayrağı Günü’nde, Batı Kürdistan’da yapılan müdahale nedeniyle, PYD yönetimi için, “Birgün bu yaptıklarından pişman olup, utanacaklar” dedi.

19.12.2015, Cts - 14:33

Barzani: Birgün pişman olup, utanacaklar
Haberi Paylaş

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani 17 Aralık Kürdistan Bayrağı Günü’nde, Kürdistan Bayrağı\'na yapılan saldırıyı kınadı.

Kürdistan Başkanlığı’nın web sitesinde yayımlanan açıklamada, Mesud Barzani, 17 Aralık Kürdistan Bayrağı Günü’nde yapılan saldırılara direnen ENKS’ye “bir Kürt ferdi olarak” teşekkür ettiğini bildirdi.

Barzani, “Sözde kendisine Kürt diyen bu kişilerin tüm müdahalelerine rağmen, bayrağın yere düşmesine engel olmanız takdire şayandır” dedi.

Barzani, Kürt olan bu kişilerin yaptığını işgalcilerin dahi yapmadığını belirterek, “Bir gün bu yaptıklarından pişman olup utanacaklar” dedi.

17 Aralık Perşembe günü, Batı Kürdistan’ın Gırke Lege kentinde ENKS tarafından düzenlenen Kürdistan Bayrağı Günü törenine, kantonun asayiş güçleri tarafından tazyikli suyla müdahale edilmişti.

Yapılan bu müdahale nedeniyle tören yarıda kalmış, ayrıca kutlamaya katılan çok sayıda kişi asayiş güçleri tarafından gözaltına alınmıştı.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 13221 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:05:33:53
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x