Barzani: Tarih boyunca Kürdlere savaş dayatılmıştır

Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, Irak’taki görev süresi sona eren Avustralya’nın Irak Büyükelçisi Lendel Sakis’e ve beraberindeki heyeti kabul etti

30.07.2015, Per - 12:26

Barzani: Tarih boyunca Kürdlere savaş dayatılmıştır
Haberi Paylaş

Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, Avustralya’nın Irak Büyükelçisi’ni kabulünde, ‘‘ Kürdler şiddet dolu bir dönemden geçiyor. Tarih boyunca Kürdler savaştan yana olmamış ancak savaş bize hep dayatılmıştır. Ancak tek tesellimiz Peşmerge’nin bu savaşta IŞİD efsanesini yerle bir etmesidir’’ dedi.

Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, Irak’taki görevi sona eren Avustralya’nın Irak Büyükelçisi Lendel Sakis ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Başkanlık ofisi resmi sitesinde yer alan açıklamaya göre görüşmede; Avustralya Irak Büyükelçisi Lendel Sakis, Irak’ta görevinin son bulduğunu belirterek Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani ile vedalaşmaya geldiğini belirtti. Dört yıllık görevi süresince Irak’ta çok kötü dönem geçirdiğini belirten Avustralya Irak Büyükelçisi Lendel Sakis, Kürdistan Bölgesi gibi güzel bir yeri görmekten kıvanç duyduğunu söyledi.

Kürdistan’da yaşayan Avustralya temsilcilikleri ve vatandaşlarının güvenliğini sağladığı için Kürdistan Bölge Yönetimi’ne minnettar olduklarını dile getirdi.

Avustralya devletinin IŞİD’e karşı koalisyonun bir parçası olduğunu kaydeden Lendel Sakis, Kürdistan Bölgesi’ne IŞİD ile mücadele kapsamında desteklerinin devam edeceği ve her ülke arasındaki dostane ilişkinin süreceği mesajını verdi.

Lendel Sakis, ayrıca Kürdistan Bölgesi’nin savaşta mağdur olan halka kapılarını açmasını takdir ettiklerini bu konuda insani yardımın ulaştırılması için uluslararası toplumda girişimlerinin olacağını kaydetti.

Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani de Avustralya’nın Irak Büyükelçisi Lendel Sakis’e yeni görevinde başarılar dileyerek, ülkesinin IŞİD ile mücadelede vermiş olduğu desteklerinden dolayı teşekkürlerini sundu.

Barzani ; ‘‘ Biz çok zorlu yılar geçirdik. Bu savaş bizim üzerimize adeta yıkıldı. Tarih boyunca Kürdler hiçbir zaman savaştan yana olmamıştır . Her zaman kendisine savaş dayatılmıştır. Ancak Peşmerge Güçleri’nin IŞİD gibi bir güç karşısındaki başarısı bizim için onur kaynağıdır’’ ifadelerini kullandı.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 3910 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:00:22:46
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x