‘Barzani’nin diplomatik temasları tüm Kürdler için önemli’

Selahaddin Üniversitesi Siyasi Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve siyasi gözlemci Dr. Salih Mela Omer, Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin uluslararası arenada tüm parçlardaki Kürdlerin sorunlarının çözümüne öncülük ettiğini söyledi.

29.08.2016, Pts - 08:25

‘Barzani’nin diplomatik temasları tüm Kürdler için önemli’
Haberi Paylaş

Başkan Mesud Barzani’nin uluslararası alandaki diplomatik temaslarının Kürdler açısından önemini KDP İnfo’ya değerlendiren Selahaddin Üniversitesi Siyasi Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Salih Mela Omer, “Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani uluslararası arenada önemli bir yere sahip. Ortadoğu’da yeni bir siyasi oyun oynanıyor. İran ve Türkiye yakınlaşıyor. Kimi siyasi çevrelere göre bu değişim, Kürdistan Bölgesi’ni bağımsızlığa taşıyacak’’ yorumunu yaptı.

Başkan Barzani’nin Türkiye ziyaretinde Kürdistan Bölgesi’nin bağımsızlığının hiçbir komşu ülke için tehlike oluşturmayacağı yönünde garanti verdiğini belirten Dr. Salih Mela Omer, ‘‘Kuzey Kürdistan ve Rojava’daki Kürd sorununun siyasi yollarla çözülmesi tüm tarafların çıkarına olacaktır’’ ifadelerini kullandı.

Siyasi gözlemci Dr. Salih Mela Omer, Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin dört parça Kürdistan’daki Kürdlerin sorunlarının çözümünde önderlik rolü üstlendiğini savunarak, “Barzani’nin Türkiye’de karşılanma protokolünün diplomatik açıdan anlamı şudur; Barzani, bir bölge başkanı gibi değil bir ülkenin cumhurbaşkanı gibi karşılanmıştır. Bu sevindirci bir durum . Peşmerge Güçleri’nin savaş cephesinde Kürdistan topraklarını savunması gibi Başkan Barzani de uluslararası arenada tüm parçalardaki Kürdistan halkının haklarınının elde edilmesine öncülük etmektedir’’ dedi.

Basnews
Bu haber toplam: 9376 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:07:55:12
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x