Başkan Barzani: Bir Çok Ülke 'Bağımsız Kürdistan'ı destekliyor

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, çok sayıda ülkenin \'Bağımsız Kürdistan\'a\' destek konusunda Macaristan\'la aynı tavra sahip olduğunu söyledi.\n

13.05.2015, Çar - 07:33

Başkan Barzani: Bir Çok Ülke 'Bağımsız Kürdistan'ı destekliyor
Haberi Paylaş
Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, çok sayıda ülkenin \"bağımsız Kürdistan\'a\" destek konusunda Macaristan\'la aynı tavra sahip olduğunu söyledi.

Rûdaw’a, Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag\'da konuşan Mesud Barzani, Çek ve Slovakya tecrübelerinin, birliğin zorla sağlanamayacağını gözler önüne serdiğini belirtti.

Prag temaslarının sonuçlarını, “beklediğimizin üzerinde” sözleriyle ifade eden Başkan Barzani, çok sayıda ülkenin \"Bağımsız Kürdistan\" konusunda Macaristan gibi tavır sergilediğini belirterek, “Kürt milletinin kendi kaderini tayin etme hakının yanındalar\" dedi.

Barzani ve beraberindekiler 3 Mayıs’ta Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) gitmişti. Kürt heyeti ABD’den, Macaristan’a, oradan da Çek Cumhuriyeti’ne geçmişti.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Kürdistan Bölgesi\'nin bağımsız bir devlet olmadığı halde terörle mücadelede dünyayı temsil ettiğini belirtmişti. Viktor Orban, \"Macaristan bağımsızlık için haklarını elde etmeye çalışan bütün milletlere destek verecektir. Bu esasa göre Kürdistan Bölgesi\'ni desteleyeceğiz\" demişti.

Kürt heyetinin Prag’daki temasları sürüyor.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 9033 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:12:59:32
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x