Başkan Barzani: PKK kamplarına yönelik operasyonlar son bulsun!

Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani; Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinde, Kürdistan Bölgesi’ndeki PKK kamplarına dönük hava operasyonlarının durdurulmasını istedi.

25.07.2015, Cts - 11:41 [ Güncellenme: 25.07.2015, Cts - 13:00 ]

Başkan Barzani: PKK kamplarına yönelik operasyonlar son bulsun!
Haberi Paylaş

Türk savaş uçaklarının Güney ve Kuzey Kürdistan sınırındaki PKK kamplarına dönük hava operasyonlarına ilişkin Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile telefonda bir görüşme gerçekleştiren Mesud Barzani\'nin hava saldırılarını gündeme getirdiği bildirildi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’na yakın bir kaynağın BasNews’e aktardığına göre, Barzani Türkiye’den Kürdistan Bölgesi’ndeki PKK kamplarına dönük hava operasyonunu durdurmasını istedi.

Sözkonusu kaynak, Kürdistan Bölge Başkanı Barzani’nin, Davutoğlu’na sorunun barışçıl yöntemlerle çözülmesi gerektiğini belirterek, ‘Biz Türkiye’de Kürd sorununun silahlarla değil barışçıl yöntemlerle çözülmesinden yanayız,’ dediğini aktardı.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı\'ndan resmi açıklama yapıldı

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Türkiye ile PKK arasında çatışmaların tırmanmaması için bugüne kadar elinden geleni yaptığını, bundan sonra da yapmaya devam edeceğini söyledi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı\'ndan yapılan açıklamaya göre, bugün (Cumartesi günü) sabah saat 09:30 sularında Türkiye Başbakanı Ahmed Davutoğlu’nun Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’yi telefonla arayarak, Kürdistan Bölgesi’ndeki bazı bölgelerde bulunan PKK alanlarına yönelik hava saldırısı ile ilgili bilgi verdiği belirtildi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı\'ndan yapılan açıklamaya göre, Mesud Barzani, Türkiye Başbakanı’na, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) PKK mevzilerine yaptığı bombardımandan dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti. Barzani, “Barış için şimdiye kadar elimden geleni yaptığım gibi bundan sonra da yapmaya devam edeceğim” dedi.

Konu hakkında detaylı olarak konuşulduğunun belirtildiği açıklamada, Barzani’nin şu sözlerine yer verildi: “Sorunların daha fazla gerginliğe yol açmaması için taraflara talepte bulunduk. Çünkü barış sorunların tek çözüm yoludur.”

Yıllar sürecek bir diyalogun, bir saat sürecek savaştan bile daha iyi olduğunun altını çizen Barzani, “Bundan dolayı Kürdistan Bölgesi gerginliğin daha da artmaması için elinden geleni yapacaktır. Çözüm sürecine dönüş en iyi yoldur,” dedi.

Daha önce barış sürecinin başarıya ulaşması için çaba sarfettiğini ve elinden geleni yaptığını vurgulayan Başkan Barzani, “Şimdi de bu gerginliği ortadan kaldırılması için elimden gelini yapacağını” ifadelerini kullandı.

Kan Ağlayan Ortadoğu'da Kürtler! Kan Ağlayan Ortadoğu'da Kürtler!
Nerina Azad
Bu haber toplam: 23259 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:21:49:33
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x