Başkan Barzani yarın Obama ile görüşecek

Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani\'nin Amerika ziyareti kapsamında ABD Başkanı Barack Obama ile yarın görüşeceği bildirildi.\n

04.05.2015, Pts - 08:49

Başkan Barzani yarın Obama ile görüşecek
Haberi Paylaş
Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani\'nin Amerika ziyareti kapsamında ABD Başkanı Barack Obama ile yarın görüşeceği bildirildi.

Bir hafta sürecek ve önemli temaslarda bulunmak için önceki gün ABD\'nin başkenti Washington’a giden Başkan Barzani’nin, ABD Başkanı Obama ile yapacağı görüşmenin tarihi belli oldu. Kürdistan Bölge Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin, sözkonusu toplantının yarın Beyaz Saray’da gerçekleşeceğini söyledi. Fuad Hüseyin, toplantıda ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın da hazır bulunacağı biligisini iletti.

Başkanlık Dİvanı Başkanı, Barzani’nin ABD savunma ve dışişleri bakanlığı yetkililerinin yanısıra, kongre üyeleriyle de biraraya geleceğini belirtti.

Beyaz Saray’ın daveti üzerine gerçekleşen ziyarette Başkan Barzani’ye; Kürdistan Bölgesi Güvenlik Ajansı Danışmanı Mesrur Barzani, Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani, Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir, Doğal Kaynaklar Bakanı Aşti Hewrami, Dış İlişkiler Sorumlusu Felah Mustafa, İmar ve İskan Bakanı Derbaz Kosret ve Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin eşlik ediyor.

Temasların gündem maddelerini Musul’u kurtarma operasyonu, Kürdistan Bölgesi’nin sınırlarının belirlenmesi ve Erbil-Bağdat ilişkileri oluşturuyor.

Başkan Barzani, Beyaz Saray’da Başkan Obama’dan bağımsız Kürt devleti konusunda destek isteyecek.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 3070 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:01:19:41
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x