Başkan Barzani’den Kobanê için Uluslararası Çağrı

Federal Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, Kobanê’ye yönelik saldırılarla ilgili uluslararası kamuoyuna destek çağrısında bulundu.

25.06.2015, Per - 14:21

Başkan Barzani’den Kobanê için Uluslararası Çağrı
Haberi Paylaş
Kürdistan Bölgesi Başkanlığı sayfasında yer alan açıklamasında Barzani, “Vahşi IŞİD teröristleri bir kez daha Kobanê’deki kardeşlerimize vahşice saldırılara başladı. Bu saldırı sonucunda da Kobanê halkından şehit düşen ve yaralananlar oldu. İnsanlık dışı bu saldırıyı en sert şekilde kınıyoruz” dedi.

Mesajında uluslararası kamuoyuna çağrıda bulunan Başkan Barzani, “Daha önce nasıl Kobanê’ye yardım ettilerse, şimdi de yardımlarını sürdürmelerini ve Kobanê halkını korumalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Barzani, açıklamanın devamında şöyle dedi:“Koalisyon güçlerinden de isteğimiz IŞİD teröristleriyle mücadelede Kürdistan halkına yardımlarını sürdürmeleri ve saldırılardan korumalarıdır. Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin her yoldan Kobanê ve Batı Kürdistan’daki kardeşlerimize yardımlarını sürdüreceğini de söylemeyi gerekli görüyorum. Ölümsüz şehitlerin aziz ruhuna selam olsun. Kürdistan halkı için zafer, insanlık düşmanı teröristlere ise yenilgi diliyorum.”

Nerina Azad
Bu haber toplam: 9420 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:18:17:03
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x