Başkan Barzani’nin Washington gezisi başlıyor

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Beyaz Saray’ın daveti üzerine bugün Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) başkenti Washington’a gidecek.\n

02.05.2015, Cts - 10:16

Başkan Barzani’nin Washington gezisi başlıyor
Haberi Paylaş
Mesud Barzani’nin bugün Kanada Başbakanı Stephen Harper ile görüştükten sonra uçakla ABD’ye gideceğini bildirdi.

Washington muhabirimiz Namo Abdullah, Beyaz Saray kaynaklarına göre, Barzani’nin üst düzey bir heyet tarafından karşılanacağını iletti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, dünkü basın brifinginde, Barzani ve heyetinin bir hafta sürecek ziyaret kapsamında Pazar günü Washington\'da olmasının beklendiğini belirtmişti.

Harf, Başkan Mesud Barzani’nin Başkan Barack Obama, Başkan Yardımcısı Joe Biden ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Tony Blinken\'la görüşeceğini söylemişti.

Kürdistan Bölgesi Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin, ABD ziyaretinin gündem maddelerini Musul’u kurtarma operasyonu, Kürdistan Bölgesi’nin sınırlarının belirlenmesi ve Erbil-Bağdat ilişkilerinin oluşturduğunu söylemişti.

Fuad Hüseyin, “Başkan Barzani yapacağı ziyarette açık bir şekilde Kürt devleti dosyasını Beyaz Saray’da Başkan Obama’nın önünde koyacak” demişti.

Barzani, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), ABD’nin “terör listesi”nde olduğu için, daha önce tepki amacıyla Washington ziyaretini iptal etmişti.

ABD Kongresi, Aralık 2014’te, iki Kürt partisini \"üçüncü sınıf terör örgütleri listesi”nden çıkarmıştı.

Barzani Salı günü, Kürdistan Yurtseverleri Birliği (KYB) Genel Sekreteri Celal Talabani’yi ziyaret ederek, ABD gezisi öncesi görüş ve önerilerini almıştı.

Başkan Barzani, 2014 sonlarında, bağımsızlık ve referandumdan geri adım atılmayacağını söyleyerek, \"Yüz IŞİD, bin IŞİD de gelse süreç devam edecek\" demişti.

RUdaw
Bu haber toplam: 2794 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:22:39:14
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x