Başkomutan Barzani komutasındaki Peşmerge'den IŞID'e Operasyon

Peşmerge Güçleri Xazir Cephesi’nde IŞİD’e karşı geniş çaplı operasyon başlattı. Operasyona Kürdistan Bölgesi Başkanı ve Peşmerge Güçleri Başkomutanı Mesud Barzani komuta ediyor. Çatışmalar tüm şiddetiyle devam ediyor.

29.05.2016, Paz - 08:13

Başkomutan Barzani komutasındaki Peşmerge'den IŞID'e Operasyon
Haberi Paylaş

Bu sabah saat 5:00’da koalisyon uçaklarının da desteği ile Peşmerge Güçleri Xazir cephesinde üç koldan Teleswed ve Werdek köylerinde IŞİD’e karşı geniş çaplı bir operasyon başlattı.

Werdek ve teleswed iki büyük köy olduğu ve bu alanlardan peşmergeye karşı devamlı saldırılar olduğu belirtildi.

Peşmerge Güçleri’nin bu sabah saatlerinde başlattığı operasyona Federal Kürdistan Başkanı ve Peşmerge Güçleri Başkomutanı Mesud Barzani komuta ediyor.

5000 ‘den fazla sayıda peşmerge gücünün katıldığı operasyona çok yoğun kara ve hava ağır silahlarıyla desteklendiği beildirildi.

Cepheden konuştuğumuz peşmerge komutanı özellikle Başkan barzaninin savaş alanında olması her peşmergeye farklı bir heyecan verdiğini belirtti.

İki köyün alınması ile daeş saldırılarının Xazır cephesinde zayıflayacağını belirten permerge komutanı bu musul operasyonun ilk ayağıdır ve devamının geleceğini belirtti

K24’e konuşan Ezîz Weysî, operasyonun başarıya ulaşması halinde başkent Erbil üzerinde terör tehdidinin ortadan kalkacağını kaydetti.

Operasyon devam etmektedir. Yeni gelişmeler oldukça bilgiler yenilenecektir.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 7154 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:18:45:44
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x