Demirtaş: Mesud Barzani Kürtlerin büyük bir lideridir

Halkın Demokrasi Partisi (HDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin Kürtlerin büyük lideri olduğunu dile getirdi.

21.09.2016, Çar - 12:53

Demirtaş: Mesud Barzani Kürtlerin büyük bir lideridir
Haberi Paylaş

Halkın Demokrasi Partisi (HDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş Başkanlığında Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret eden HDP heyeti Başkent Hewler’de Kürdistan Parlamentosu başkan yardımcısı Cefer Emînkî ile bir araya geldi.

Toplantının ardından gerçekleşen basın açıklamasında konuşan Demirtaş, Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret etmelerindeki gayenin Kürdistan partileri arasındaki ilişkileri iyileştirmek ve Kürdistan partileri arasında birlik tesis etmek olarak açıkladı.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’yi Kürtlerin önemli lideri olarak tanımlayan Demirtaş, Başkan Barzani’nin Kürt ulusunun birliği hususunda önemli bir rol üstleneceğini vurguladı.

Kürtlerin hassas bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Demirtaş, Kürdistani partilerin sorumluluk üstlenmesi, birbirlerinin omuzundaki yükü paylaşmaları ve ulusal birliği sağlamaları gerektiğini dile getirdi.

Bugün Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani ile bir araya gelen Selahattin Demirtaş ve beraberindeki HDP heyetinin yarın da Başbakan Neçirvan Barzani ile görüştükten sonra Süleymaniye’de Kürdistan Yurtseverler Birliği ve Goran Hareketi yetkilileri ile de birer toplantı gerçekleştirecekler.

Waar
Bu haber toplam: 23172 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:12:35:41
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x