Goran Miletvekili: Barzani’nin ABD ziyareti önemli sonuçlar doğuracak

Irak Parlamentosu Goran Hareketi Milletvekili Hoşyar Abdullah, Mesud Barzani\'nin ABD gezisinin iki konuda Kürdistan Bölgesi açısından önemli sonuçlar doğuracağını söyledi.

04.05.2015, Pts - 06:02

Goran Miletvekili: Barzani’nin ABD ziyareti önemli sonuçlar doğuracak
Haberi Paylaş
Irak Parlamentosu Goran Hareketi Milletvekili Hoşyar Abdullah, Mesud Barzani’nin ABD gezisinin iki konuda Kürdistan Bölgesi açısından önemli sonuçlar doğuracağını söyledi.

Irak Parlamentosu Goran Hareketi Milletvekili Hoşyar Abdullah, Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani’nin ABD gezisini yorumladı.

”Sayın Barzani’nin ABD gezisinin Kürdler açısından iki önemli getirisi olacak” diyen Abdullah, birinci başlığın güvenlik, ikinci başlığın da siyasi olacağını söyledi.

Hoşyar Abdullah, ”Mevcut durumda Kürdistan terör örgütü IŞİD’e karşı savaş halinde ve bu mücadelede ABD’nin desteğine ciddi bir ihtiyacı var. Geçmişte, ABD’nin öncülüğünü yaptığı koalisyon güçlerinin Kürdistan’a verdiği desteğin IŞİD’in geriletilmesinde katkısı oldu. Şimdi bu ziyaretle birlikte Kürdistan’ın güvenlik konularında doğrudan ABD tarafından muhattap alınması netleşmiş oluyor. Bildiğiniz gibi, kısa süre önce ABD Konresi Peşmerge Güçleri’ne doğrudan silah yardımı yapılmasını öngören tasarıyı onadı.” dedi.

Kürdlerin Irak’taki siyasal krizin çözülmesi ve ülkedeki düzelmesi için çok çabaladığını dile getiren Abdullah, Barzani’nin bu gezisinde, fiilen üçe bölünen Irak’ta, Kürdistan’ın siyasal geleceği konusunda da görüşlerini aktaracağını söyledi. Abdullah, ”Mutlaka bunun da siyasal getirleri olacaktır” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin yetkilileri ile görüşmek üzere düzenleyeceği gezi kapsamında dün Washington’a gitmişti.

BasNews
Bu haber toplam: 2757 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:21:44:33
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x