Halepçe kentinden Hacı Mahmud’a saygı ödülü

Halepçe\'ye gönül verenler ve hizmet edenlere verilen Halepçe Saygı Ödülü, Kürdistan Sosyalist Demokrat Partisi (PSDK) Genel Sekreteri Muhammed Hacı Mahmud\'a verildi.

14.03.2015, Cts - 11:05

Halepçe kentinden Hacı Mahmud’a saygı ödülü
Haberi Paylaş
Halepçe’ye gönül verenler ve hizmet edenlere verilen Halepçe Saygı Ödülü, Kürdistan Sosyalist Demokrat Partisi (PSDK) Genel Sekreteri Muhammed Hacı Mahmud’a verildi.

Halepçe katliamında yaşamını yitirenlerin ailelerinin derneği olan Halepçe Katliamı Kurbanları Derneği ve Halepçeli sivil toplum kuruluşlarının ortak organize ettiği ödül töreninde bu yıl, Halepçe’ye Saygı Ödülü, Kürdistan Sosyalist Demokrat Partisi (PSDK) Genel Sekreteri Muhammed Hacı Mahmud’a (Heme Hacı Mahmud) verildi.

Ödül töreninde konuşan Hacı Mahmud, kendisine bu ödülü layık görmelerinden dolayı mutluluğunu dile getirerek Halepçe halkına teşekkür etti. Hacı Mahmud, ”Halepçe, halkımız için bir sembol haline geldi. Bu kadar mücadele, acı ve direnişin ardından bugün yeniden dirildi ve geleceğe doğru önemli adımlar atıyor” dedi.

Muhammed Hacı Hamhud, ”Size nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum, yüceliğinize layık olabilecek hangi sözcüğü kullanacağımı bilemiyorum. Gerçekten size borçlu ve minnettarım” ifadelerini kullandı.

Ödül töreninde konuşan Halepçe Katliamı Kurbanları Derneği Sözcüsü Kamil Abdulkadir, ”Muhammed Hacı Mahmud Kürd halkının özgürlük mücadelesine emek vermiş, onur katmış kahraman bir Kürd insanıdır. Halepçe’nin mutlu ve acı günlerinde her zaman bizimle olmuştur. Bu yüzden biz onu her zaman bir abi, bir öncü olarak görüyoruz” dedi.

Törende, PSDK Halepçe Temsilciliği’nin yanı sıra çok sayıda aydın, siyasetçi ve gazeteci de hazır bulundu.

BasNews
Bu haber toplam: 2692 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:14:35:58
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x