Hollanda’da ”Kürd ve Kürdistan” konferansı düzenleniyor

Cumartesi günü (28.02.2015) Hollanda’nın Utrecht kentinde Kürdistan ve Avrupa’dan birçok siyasetçi, aydın, akademisyen ve gazetecinin katılacağı, Kürdistan’daki son gelişmelerin ele alınacağı bir konferans düzenleneceği bildirildi.

26.02.2015, Per - 11:52

Hollanda’da ”Kürd ve Kürdistan” konferansı düzenleniyor
Haberi Paylaş
IŞİD Terörizmi ve Kürdistan’nın Değişim Sürecinde Batı ve Güney Kürdistan’da Siyasetin Yeniden İnşası’’ konulu konferansın Utrecht Üniversitesi Araştırma Merkezi tarafından düzenleneceği kaydedildi.

Kürdistan Bölgesi’ni temsilen konferansa Kürdistan Demokrat Partisi(PDK) Dışilişkiler Sorumlusu Hêmin Hewrami katılacak.

Hewrami’nin konferansa Kürdsitan’daki son gelişmeleri, Peşmerge’nin son dönmelerde IŞİD’e karşı elde ettiği başarıları konu alan geniş bir sunum yapması bekleniyor.

Kürdistan ve Avrupa’dan birçok siyasetçi, aydın, akademsiyen ve gazetecinin katılacağı, Kürdistan’daki son gelişmelerin ele alınacağı bir konferansta diğer katılımcılar da Kürdistan özelinde bölgeye dair görüş ve fikirlerini sunacak.

Kürdistan’a IŞİD saldırılarının artmasından ve bu saldırıların Peşmerge Güçleri tarafından püskürtülmesinden sonra başta Avrupa olmak üzere birçok ülkede Kürdistan’ı konu alan seminer, panel ve konferansla r düzenleniyor. Bu gelişmelerin Kürd halkı ve Kürdistan’ın dünya gündemine girmesinde etili olduğu yorumları yapılıyor.

Konferansa şu isimler katılıyor;

Ahmet Hamdi Akkaya (Ghent Üniversitesi)

Sheruan Hassan (Demokratik Birlik Partisi(PYD), Kürdistan)

Hemin Hawrami (Kürdistan Demokrat Partisi(PDK), Kürdistan)

Ebru Öztürk (Sosyal Araştımacı, Paris)

Wladimir van Wilgenburg (Analist ve Gazeteci, Erbil)

Basnews
Bu haber toplam: 3511 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:16:22:00
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x