İran İslam Devrimi’nin 37. Yıldönümü davetinde Goran ve YNK'liler...

İran’nın Süleymaniye Konsolosluğu’nun, ‘İran İslam Devrimi’nin 37. Yıldönümü’ vesilesiyle Süleymaniye’de verdiği yemeğe Goran ve YNK temsilcileri katıldı. Goran Hareketi’nden çok sayıda yetkilinin etkinliğine katılması eleştirilerin hedefi oldu.

13.02.2016, Cts - 13:35

İran İslam Devrimi’nin 37. Yıldönümü davetinde Goran ve YNK'liler...
Haberi Paylaş

İran devletinin, Kürdlere karşı tutumuna rağmen Goran Hareketi’nin yemekte tam kadro bulunması eleştirilere neden oldu.

İslam yazarı ve araştırmacı Soran Sêwkanî, kişisel Facebook hesabından Goran Hareketi’ne eleştirdi. Soran Sêwkanî, ‘‘Goran Hareketi’nin tüm yönetici kadrosu İran İslam Devrimi yıldönümünde hazırdı. Kürdistan İslami Birlik (Yekgirtû) üyeleri de. Çok iyi anlaşıldı ki, siyaset bir pehlivanlık değil, zarar ve fayda arasındaki dengede yapılan uğraştır’’ dedi.

‘Komşularla iyi ilişkiler geliştirmek doğal ama kandırılmadan’

Türkiye ve İran gibi devletlerle iyi komşuluk ilişkileri içerisinde olmanın çok doğal bir şey olduğunu ifade eden Soran Sêwkanî, ‘’Kürdistan’ın jeopolitik konumu ve yaşanan sorunlar gereği komşularla iyi geçinmek durumundayız. Her ne kadar milletimizin haklarını çiğneseler de siyaset böyle bir şeydir. Bazı şeyleri zor da olsa yutarsınız. Ama kandırılmadan ve vurulmadan bazı olgulara duyarlı yaklaşarak’’ ifadelerini kullandı.

İran, YNK’nin de desteği ile \'İran İslam Devrimi’nin 37. Yıldönümü\' vesilesiyle Süleymaniye ve Kerkük’te bir dizi etkinlik düzenlemişti.

Kerkük ve çevre ilçelerinde son süreçte İran\'ın dini lideri Humeyni adına bir takım hastane, spor ve kültür merkezleri açıldı. Kısa bir süre önce de Kerkük\'ün Daqûk ilçesinde Humeyni adıyla bir hastane açılmıştı. Bu yapıların daha çok Kürd ve Şii Türkmenlerin yoğunlukta yaşadığı bölgeler olması dikkat çekici.

Basnews
Bu haber toplam: 3895 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:23:04:32
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x