İran, Kürdistan Bölgesi’nde ikili iktidar peşinde

Uluslararası ekonomi-politik doktoru ve siyasi gözlemci Behrûz Cefer, İran’ın etkisi ve desteğiyle Kürdistan Bölgesi’ni idari olarak ikiye bölme girişimlerinin olduğunu ileri sürdü.

26.09.2016, Pts - 06:37

İran, Kürdistan Bölgesi’nde ikili iktidar peşinde
Haberi Paylaş

Siyasi gözlemci Behrûz Cefer kişisel Facebook hesabında, Kürdistan Bölgesi’nin İran öncülüğünde idari olarak bölünmek istendiğine dair bir makale yayımladı.

Makalesinde; PDK’nin, ‘Yeşil Bölge’den (YNK’nin etkinliğinin olduğu bölgelere verilen ad) umudunu kestiğini belirten Behrûz Cefer, ‘Birileri Kürdistan Bölgesi’ni parçalayarak iki başlı bir idare kurmak istiyor. Bu seneryo, 27 Eylül’de yapılacak gösterilerle start alacak’ ifadelerini kullandı. (Bir grup aktivist, Kürdistan Bölgesi’ndeki krize yönelik 27 Eylül’de gasteri başlatacağını aıklamıştı.)

Behrûz Cefer, malakesinde parçalanma ve İran etkisine ilişkin; ‘‘PDK devlet ilan edecek. Ancak YNK ve Goran’ın hakim olduğu Yeşil Bölge’nin, Barzani’nin bu projesine katılması zor görünüyor. Çünkü Yeşil Bölge’de kimse kimseyi dinlemiyor ve kimsenin kimseden haberi yok. Zaten İran bir cin gibi bedenlerini esir almış bir türlü çıkmak bilmiyor’’ değerlendirmesinde bulunuyor.

Yeşil Bölge’de PDK bürolarına saldırı olabileceği uyarısında da bulunan Behrûz Cefer şunları kaydetmiş:

‘‘Yeşil Bölge’nin, İran’ın askeri bir karargahına dönüşme tehlikesi var. PDK zaten her iki partiden (YNK-Goran) umudunu kesmiş durumda. En kolay şey PDK bürolarına saldırmak olur.’’

Nerina Azad
Bu haber toplam: 5188 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:08:11:14
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x