İran'ın sinsi planı

Kürdistan Bölgesi’nin Süleymaniye şehri sınırında İran Pasdarlarının Kürt gençlerini para karşılığında Heşda Şabi güçlerine katılmaya ikna ettikleri öğrenildi.

12.02.2016, Cum - 18:20

İran'ın sinsi planı
Haberi Paylaş

Arapça yayın yapan Şeriq Ewset gazetesinde yer alan habere göre, Kürdistan Bölgesi’nin Süleymaniye’ye bağlı ilçe ve köylerinde İran Pastarları Heşda Şabi gücü oluşturmaya çalışıyorlar.

İran Pastarları Heşda Şabi güçlerine dahil ettikleri Kürt gençlerine aylık 500 dinar maaş veriyorlar.

Qeladizê sınırında yaklaşık 50 Kürt gencinin Heşda Şabi güçlerine katılmak için isimlerini yazdırdıkları da gelen bilgiler arasında.

İran\'ın bir yılı aşkın bir süredir Kürdistan Bölgesi’nde bağımsız silahlı bir grup oluşturmak için faaliyet yürüttüğünü vurgulayan gazete, Haşdi Şabi güçlerine katılan Kürt gençlerinin askeri eğitim almak için Kerkük sınırındaki bir bölgeye nakledildiklerini belirtiyor.

Bugüne kadar onlarca Kürt gencinin Xanekin’de Heşda Şabi gücüne katıldıkları dile getiriliyor.

Heşda Şabi, IŞİD’in Irak’ı işgali sonrasında İran’ın desteğiyle İran ve Iraklı şii gönüllülerden oluşan bir milis grubu. Irak hükümeti tarafından maaşa bağlanan bu fanatik grup ile Peşmerge güçleri bir çok yerde defalarca kez karşı karşıya geldiler.

IŞİD tehdidinin ortadan kalkmasının ardından Heşda Şabi gücünün Kürdistan’a yönelik saldırılar için kullanılacağı düşünülüyor.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 8982 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:09:47:45
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x