IŞİD çocuk savaşçı eğitimlerinde oyuncak bebeklerin başını kestirdi

Geçtiğimiz yıl IŞİD teröristleri tarafından Şengal\'de esir alındıktan sonra Rakka\'daki bir kampta eğitim gören Ezidi bir çocuk, IŞİD teröristlerinin kendilerine baş kesme videoları izlettiklerini ve pratik yapmaları için bebeklerin kafalarını kılıçla kesmelerini istediklerini anlattı.

20.07.2015, Pts - 22:29

IŞİD çocuk savaşçı eğitimlerinde oyuncak bebeklerin başını kestirdi
Haberi Paylaş
IŞİD terör örgütü eğitmenleri çocuk savaşçıların tümüne baş kesme videoları göstererek bir gün kendilerinin de bu fiili gerçekleştireceklerini anlatmışlar. Çocuklara öncelikle baş kesme teknikleri hakkında pratik yaptırmışlar. 120’den daha fazla çocuğun her birine birer oyuncak bebek ile bir kılıç vererek çocuklardan bebeklerin kafalarını kesmelerini istemişler.

Tümü Ezidi ilçesi Şengal’den kaçırılan çocuklar arasında bulunan ve IŞİD teröristlerinin Yahya adını verdikleri 14 yaşındaki Ezidi çocuk bebeği defalarca denemesine rağmen doğru kesemediğini söylüyor.

IŞİD’in eğitim kampından kaçmayı başaran Yahya, Associated Press’e geçen hafta verdiği söyleşide, “Teröristlerin, bunun üzerine kılıcı nasıl tutacağını ve nasıl vuracağını öğrettiklerini ve onun kafirlerin kafası olduğunu söylediklerini,” söyledi.

IŞİD teröristleri geçtiğimiz yıl Şengal’i ele geçirdikleri zaman yaşlı erkekleri boğazladılar ve kadın ve kızların büyük çoğunluğunu esir aldılar. Yahya gibi onlarca Ezidi çocuk ise IŞİD tarafından yeniden eğitime yollandılar. Cihatçı savaşçılara dönüşmeleri için eski inançlarını terkederek İslamiyet’i seçmeye zorlandılar.

Tüm bunlar yepyeni bir savaşçı nesil yetiştirme çabalarının bir bölümüydü. Örgüt gençleri ve çocukları hediyelerle, tehditlerle ve beyin yıkama vasıtasıyla silah altına aldı. Çocuklar katillere ve intihar bombacılarına dönüştürüldü.

Geçtiğimiz hafta yetişkin bir teröristin denetiminde Suriyeli bir subayın başını kesen çocuğun videosu yayınlandı. Öncesinde geçtiğimiz ay sonlarına doğru 25 Suriyeli askeri kafalarına sıkarak öldüren 25 çocuğun görüntüleri yayınlandı.y

Yahya, küçük erkek kardeşi, anneleri ve yüzlerce Ezidi, IŞİD terör örgütü Ağustos ayında Şengal’in doğusunda bulunan Sulax kasabasını ele geçirdiği zaman esir düştüler. Daha sonra Rakka’ya götürüldüler. Yahya, kardeşi ve yaşları 8 ile 15 arasında değişen diğer Ezidi çocuklar Faruk eğitim kampına yerleştirildiler. Her birinin Kürtçe isimleri Müslüman Arap isimler ile değiştirildi.

Yahya eğitim kampında yaklaşık 5 ay boyunca günde 8 ile 10 saat arası, sportif faaliyetler, silah atışları ve Kuran derslerinden oluşan bir eğitime tabi tutuldu. Kendilerine Ezidilerin ‘kirli’ oldukları ve öldürülmeleri gerektiği anlatılmış. Birine yakın mesafeden nasıl ateş edileceği öğretilmiş.

Faruk eğitim kampında çekilmiş bir videoda jimnastik yapan ve sloganlar atan kamuflaj içindeki çocuklar görüntüleniyor. Görüntülerde, bir IŞİD teröristinin çocuklara “Önlerindeki günlerde Allah’ın kafirlerle savaşmak için onları cepheye koyabileceğini,” söylettiği görülüyor.

IŞİD Faruk kampı benzeri yüzlerce kampa sahip olduğunu iddia ediyor. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi 16 yaş altındaki en az 1100 çocuğun bu yıl içinde IŞİD’e katıldığını belgelemiş. Bu çocuklardan, 8’i intihar bombacısı olmak üzere 52’sinin savaşta öldürüldüğü söyleniyor.

Yahya Mart ayının başında, teröristler bir saldırı için kamptan uzaklaşıp, geride bıraktıkları nöbetçiler uyuyunca kardeşini de alarak kamptan kaçmayı başarmış. Bir arkadaşına da kendileriyle gelmesi teklifinde bulunmuşlar ancak o Müslüman olduğu ve İslam’ı sevdiği için bunu reddetmiş.

Yahya’nın annesi diğer esir Ezidilerle birlikte bir evde yaşıyormuş. Yahya’nın bazen annesini ziyaret etmesine izin veriliyormuş. Bu nedenle kardeşiyle birlikte annesinin bulunduğu bölgeye gitmişler. Onu da alarak Suriye’nin Minbaj şehrine gitmiş ve bir Rus terörist yanında kalmışlar. Rus terörist Yahya’nın Güney Kürdistan’daki amcalarından biri ile temas kurmuş. Rus terörist ile amca Yahya, kardeşi ve annesi için para ödemeyi kabul etmiş. Anlaşma neticesinde Türkiye’de amca ile buluşmuş ve ardından Güney Kürdistan’ın Duhok kentine geçmişler.

Yahya IŞİD eğitmenlerin çocuklara izlettikleri baş kesme videolarını hiçbir zaman unutmayacağını söylüyor.

“O videoları izlediğim zaman çok korktum. Ben hiçbir zaman bir insanın başını kesemeyeceğimi biliyordum. Bir yetişkin bile olsam.”

Nerina Azad
Bu haber toplam: 4674 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:22:41:23
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x