IŞİD tarafından Şehit edilen esir Peşmergelerin İsimleri

IŞİD örgütünün vahşice infaz ettiği 7 esir peşmergeden 3’ünün kimliği belli oldu.

02.10.2015, Cum - 11:50

IŞİD tarafından Şehit edilen esir Peşmergelerin İsimleri
Haberi Paylaş

infaz edilen peşmergelerden 2’si Duhoklu, 1’i Ranyalı.

Duhoklu peşmergelerin Kazım Hüseyin Mustafa ve Nazi Ahmed Zuber, Ranyalı peşmergenin ise Serdar Ahmed olduğu öğrenildi.

Duhoklu Kazım Hüseyin Mustafa, 6 Ağustos 2014’te Duhok’un Tılkef nahiyesinin Şelalat köyünde IŞİD’le girdiği bir çatışmada esir düşmüştü.

Duhok’un Kanimasi nahiyesinden olan Nazi Ahmed Zuber ise, 3 Ağustos 2014’te Hemdaniye bölgesinde IŞİD tarafından esir alınmıştı.

İnfaz edilen bir diğer peşmerge ise, Süleymaniye’nin Ranya ilçesinden Serdar Ahmed olduğu ortaya çıktı.

Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver, IŞİD’e karşı savaşın başından beri 52 peşmergenin IŞİD tarafından esir alındığı açıklamıştı.

IŞİD’e karşı savaşta bin 300’den fazla peşmerge ise şehit düştü.

Rûdaw’a konuşan Serdar Ahmed’in eşi Dimen Abdullah, “Bir yıldır babaları hayattadır diye çocuklarımı oyalıyordum. Şimdi çocuklarıma ne diyeceğim?” diye yakındı.

Dimen Abdulla, geçen bir yıl içinde hiçbir yetkilinin kendilerini ziyaret etmediğini ve esir olan eşinin serbest bırakılması için ciddi şekilde çaba gösterilmediğini ifade etti.

IŞİD’e yakın sosyal paylaşım hesaplarından 30 Eylül’de yayımlanan görüntülerde, esir peşmergelerin infaz edildiği ortaya çıkmıştı.

IŞİD’in yayımladığı söz konusu görüntülerde, Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’ye yönelik tehdit içeren ifadeler de yer almıştı.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, IŞİD’den her türlü terör ve vahşeti beklediklerini, ancak sözkonusu görüntülerle ilgili net bir şey elde edemedikleri belirtilmişti.

Açıklamada, “IŞİD’in geçmişte sergilediği insanlık dışı eylemlerine bakarsak, işleyeceği her türlü cinayet ve terör eylemi ile kimseyi şaşırtmaz. Kürdistan milletine sözümüz olsun ki bu tür davranışlar cezasız kalmayacaktır. Cinayet işleyenleri adalete teslim edeceğiz” ifadeleri yer almıştı.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 4395 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:17:41:41
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x