IŞİD,60 Ezidi kadını diri diri gömdü!

IŞİD’in 15 yaşlı Ezidi kadını yaktığı, 60’ını da diri diri gömdüğü öğrenildi.

04.09.2015, Cum - 14:32

IŞİD,60 Ezidi kadını diri diri gömdü!
Haberi Paylaş

Ezidi Derneği Başkanı Murad İsmail, kimliklerinden dolayı Ezidi erkeklerinin katledildiğini, kadınların kaçırıldığını ve çocuklarının “terörist” olmaları için örgüt tarafından eğitildiğini söyledi.

Murad İsmail, IŞİD’in bölgedeki Ezidilerin bir mabedinde 15 yaşlı Ezidi kadını yaktığını, 60 kadını da diri diri gömdüğünü ifade etti.

İsmail, Ezidiler’e karşı işlenen suçların soykırım olarak tanınması için uluslararası çalışmalara devam ettiklerini dile getirdi.

Ezidi Derneği Başkanı, uluslararası Roma Anlaşmasını imzalayan ülkelerden çok sayıda kişinin IŞİD’e katılarak, örgüt içinde emir olduğunu söyledi.

Murad İsmail, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’yle beraber IŞİD’in üst düzey yetkilileri hakkında dosya hazırladıklarını belirterek, “Sözkonusu kişiler uluslarası mahkemelerde yargılanmalı” dedi.

Şengal Felaketi’nin yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, \"IŞİD namertçe saldırıyor ancak biz savaş cephesinde intikamımızı mertçe alıyoruz, alacağız\" diye konuşmuştu.

Şengal\'deki Peşmerge Güçleri komutanı Mahma Halil, katliamdan bir yıl sonra 6 binden fazla Ezidi’nin akıbetinin halen bilinmediğini ifade ederek, “Son dönemde Şengal\'de 11 toplu mezar bulundu” demişti.

Peşmerge komutanı, IŞİD’in 5 binden fazla Ezidi kadın ve çocuğu kaçırdığını, bunlardan sadece bin 916\'sı kurtarıldığını söylemişti.

IŞİD 3 Ağustos 2014’te Musul’un Şengal ilçesine saldırmıştı.

rudaw
Bu haber toplam: 3717 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:22:30:31
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x