IŞİD'le çatışmalarda 1600 Peşmerge Şehit düştü

Kürdistan Parlamentosu Peşmerge Komisyonu Sekreteri Bahar Abdurrahman, IŞİD\'le çatışmalarda 1600 Peşmergenin şehit düştüğünü, 6 bin kişinin de yaralandığını bildirdi.

27.05.2015, Çar - 13:40

IŞİD'le çatışmalarda 1600 Peşmerge Şehit düştü
Haberi Paylaş
Abdurrahman, yaptığı açıklamada, IŞİD\'le girilen çatışmalardaki kayıplara ilişkin bilgi verdi. IŞİD\'le mücadelenin zorluğuna değinen Abdurrahman, \"Ağustos 2014\'ten bu yana çatışmalarda 1600 Peşmerge şehit düştü, 6 bin Peşmerge de yaralandı. IŞİD\'le mücadele çok ağır bir savaştır.

Süper güçler dahi bunda başarılı olamıyor. Peşmerge güçleri, ilk günlerde eğitimsizdi ve asgari silahlara dahi sahip değildi.

Şimdi eskiye oranla daha iyi bir durumdayız. Ancak koalisyon güçlerinin daha fazla silah desteğinde bulunması gerekiyor\" dedi.

ABD\'nin ağır silah temini noktasında kendilerine söz verdiğini hatırlatan Abdurrahman, konuyla ilgili biran önce somut adımların atılmasını beklediklerini ifade etti.

Abdurrahman, yabancı ülkelerin yaptığı askeri ve silah yardımlarının da ihtiyaç duyulan seviyede olmadığını da dile getirdi.

Partilerin denetimindeki \"Peşmerge güçlerinin birleştirilmesi\" projesinin hayata geçirilmesinin de bu süreçte zor olduğunu anlatan Abdurrahman, \"Komisyonumuz Peşmerge Bakanlığı\'na 6 ay süre vermişti.

Ancak Sayın Bakan, taraflarla görüştüklerini ve çatışmalar nedeniyle bir dizi engelin söz konusu olduğunu ifade etti. O nedenle engeller aşılmadığı sürece süre vermek çok zor\" diye konuştu.

Nerina Azad
Bu haber toplam: 3416 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:03:51:42
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x