İsmail Beşikçi: Kürdistan 5 parçadır

Sosyolog-yazar İsmail Beşikçi, 2’nci Dünya Savaşı’ndan sonra Ortadoğu ve Afrika’da siyasi haritanın tümden değiştiğini ancak Kürtlere bir statü verilmediğini söyledi.

28.09.2016, Çar - 12:33

İsmail Beşikçi: Kürdistan 5 parçadır
Haberi Paylaş

Sosyolog-yazar Dr. İsmail Beşikçi, Kürdistan’ın 5 parça olduğunu ve Kürdlerin bağımsız bir devlet kurma hakkına sahip olduğunu belirtti.

Güney Kürdistan\'ın Rewandûz kentinin Korek Dağı\'nda düzenlenen ‘Ulusal Düşünceler Konferansı’nın ikinci gününde bir konuşma yapan sosyolog- yazar Dr. İsmail Beşikçi , Kürdlerin de diğer uluslar gibi bağımsız devlet kurma hakkına sahip olduğunu söyledi.

Kürdistan’ın 4 parça değil 5 parçadan oluştuğunu belirten İsmail Beşikçi ‘Kürdistan’ın 5’inci parçası da, Kafkasya’da Ermenistan sınırları içindeki Karabağ’dır. Bu toprak parçası, Selahaddin Eyyubi döneminde kurulmuş bir Kürd devletiydi’’ dedi.

Birleşmiş Milletler’in (BM) 1960 yılında aldığı karara göre ezilen her milletin kendi kaderini belirleme hakkı olduğunu belirten Beşikçi, BM’nin, Kürdlerin bağımsızlık isteğini desteklemesi gerektiğini kaydetti.

İsmail Beşikçi, dünya sömürgecilik tarihinde Almanya, Belçika, Fransa ve Hollanda gibi ülkelerin, sömürgelerine karşı zehirli gaz kullanmadığını belirterek, ‘’Ama Irak, Kürdistan’ın birçok bölgesinde Kürdlere karşı zehirli gaz kulanmaktan çekinmedi’’ ifadelerini kullandı.

basnews
Bu haber toplam: 18297 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:20:48:30
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x