İtalyan Bakan: Bağımsızlığa ne destek oluruz ne engel

İtalya Dışişleri Bakanı Gentiloni, Başkan Barzani’nin Kürdistan’ın içinde bulunduğu durum hakkında net mesaj verdiğini ve destek talebinde bulunduğunu söyledi.

13.02.2016, Cts - 07:48

İtalyan Bakan: Bağımsızlığa ne destek oluruz ne engel
Haberi Paylaş

52. Münih Güvenlik Konferansı’nda Başkan Mesud Barzani’yle görüşen Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, görüşme sonrası Rûdaw’a konuştu.

Bakan Gentiloni, “Barzani, petrol fiyatlarındaki düşüşten dolayı büyük bir ekonomik kriz yaşadıklarını aktardı. Uluslararası kamuoyunun Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve peşmergeye destek vermesi için bize açık mesaj verdi” dedi.

Görüşmede Kürdistan Bölgesi’yle ilgili önemli konulara değindiklerini söyleyen Gentiloni, IŞİD’le mücadelenin de dahil olduğu bu konuları sadece İtalya Hükümeti’yle değil, Avrupalı müttefiklerle de ele alacaklarını söyledi.

Kürdistan’ın bağımsızlığı hakkında ise İtalyan Bakan, “Bu, Kürdistan Bölgesi’nin bir iç meselesidir. İtalya ne destek vermek ister ne de engel olmak ister. İtalya olarak bizim için şu an önemli olan Kürdistan Bölgesi’nin istikrârıdır” diye konuştu.

Paolo Gentiloni, bağımsızlık konusunda Başkan Barzani’nin İtalya’nın tutumunu iyi bildiğini belirterek, “Kürdistan Bölgesi’nde referandum yapılmadan önce, ki siyasi bir karardır, durumun buna uygun olup olmadığı göz önünde bulundurulmalıdır” ifadelerini kullandı.

Rudaw
Bu haber toplam: 3117 kişi tarafından görüldü.
Son Güncellenme:21:07:46
Bu gönderiye hiç yorum yapılmamış! İlk yorum yapan kişi olmak ister misin?
Nerina Azad
x